Programpontjaink - Adó és gazdaság

A Magyar Nemzeti Rend Párt kivonatos programja – Adó- és gazdaságpolitika

================================================================

Kiindulási pont: A jelen gazdasági környezetben a vállalkozók vegetálnak. A rendszerben nincs innováció és tartalék. Ennek fő oka a kiszámíthatatlan, naponta változó jogszabályok, a magas adóterhek és az állami szerepvállalás túlsúlya (melynek következménye a korrupció is).

Magyarország infrastruktúrája lezüllött, dezolát állapotban van, több évtizedes elhanyagoltságról beszélhetünk. Az úthálózat 80-90% javításra szorul.

Az EU-tagság (és EU-támogatások) ellenére Magyarország egyre inkább leszakad a fejlett ipari országoktól. A forint árfolyama szüntelenül gyengül, ezzel együtt a lakosság megtakarításai értékét vesztik.

Ebből adódóan kivonatos programunk:

● Az Áfa eltörlése, vagy csökkentése 5% alá. Az Áfa teljesen értelmetlen dolgokra is kiterjed, mint pl. a használtcikk kereskedelemre. Ez azt jelenti az állam egyetlen cikk kereskedelméből minden alaklommal Áfát számít fel. Az adórendszert radikálisan egyszerűsíteni kell. Jelenleg 58 féle adónem létezik. Ez túl sok átláthatatlan, a bürokráciát növeli. 5-10 féle adó bőven elég lenne.

● Az infrastruktúra (energiaellátás, kommunikáció, közlekedés, út- és vasúthálózat, stb.) fejlesztése.

● Innováció támogatása és állami kezdeményezés ezen a téren (pl.: bankrendszer, kommunikáció, közlekedés, újrahasznosítás).

● Progresszív, sokkulcsos személyi jövedelemadó.

● Az állam, a megyék és önkormányzatok közti feladat- és adóbevétel újraelosztása, a megyék és önkormányzatok önállóságának növelése érdekében (egészségügy, kórházak megyei, alapfokú oktatás, közbiztonság, szociális költségek önkormányzati hatáskörbe tartoznak). Cél: A centralizáció, az állami szerepvállalás csökkentése, a megyék és önkormányzatok közti verseny elősegítése a hatékonyság és a jobb szolgáltatás érdekében.

● A(z állami) korrupció, a feketegazdaság visszaszorítása, a készpénzforgalom csökkentése és megszüntetése. Teljes nyilvánosság a közpénzek felhasználásáról.

● Az (állami-, önkormányzati- és magán-)eladósodás hatékony kezelése és megszüntetése, a devizahitelek betiltása.

● Az Euro bevezetését nem támogatjuk.

● Hosszú távon feltétlen szükségünk van egy érték- és teljesítményorientált szemléletre, a munkát kihívásként, élményként, életünk részeként megélni.

 

 

 

 

© MNRP – Minden jog fenntartva

Felhasználás, másolás, tárolás, továbbítás a forrás megjelölésével engedélyezett.


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.