Vérfagyasztó jóslat: hamarosan csődbe megy öt EU-tag
2011.07.08 / 10:30 InfoRádio.hu Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!
A CNBC annak kapcsán foglalkozott az eurózóna kérdéseivel, hogy a görög kiigazítási csomag parlamenti megszavazása után alig néhány nappal újra csúcsra szöktek az európai adósságválsággal kapcsolatos befektetői aggodalmak. Gartman ezzel kapcsolatos sarkos véleménye, hogy az EU ezeket a problémákat képtelen lesz megoldani. Arról, hogy pontosan mikor kerekednek felül a problémák Európán, némiképp ellentmondásosan nyilatkozott a befektető: egyrészt elismerte, hogy rövid távon fel lehet tartóztatni a bajt, majd mégis inkább úgy látta, hogy a következő másfél évben mind az öt periférikus ország csődbe megy. Ehhez képest egészen megengedő volt Jon Najarian (vagy ahogy pénzügyi körökben ismert: Doctor J), hiszen még három-öt évet adott az európai gazdaságoknak. Ám abban ő is egyetértett, hogy a csőd be fog következni. Ez az adósság fenntarthatatlan, szögezte le, hozzátéve, hogy az országok nagyon rosszul teszik, hogy adóemeléssel próbálják stabilizálni a költségvetésüket. Gartman ezzel kapcsolatban kihangsúlyozta, hogy ezek a nemzetek 20 százalékos munkanélküliséggel néznek szembe. Gartman biztos benne, hogy a "nem túl távoli jövőben" a dollár-euró kurzus újra 1,4 alá süllyed, mert az európai valutaövezet fizetőeszközének ilyen körülmények között gyengülnie kell. Najarian szerint erre utal az is, hogy egyes euró származtatott piacokon a normál kereskedési volumen tízszerese figyelhető meg, és az euró gyengülésére fogadnak. "Jön a baj" - tette hozzá Gartman. A helyenként meglehetősen sommás vélemények mindenesetre meggyőzték a nézőket. Legalábbis a CNBC honlapján az olvasók 70 százaléka szavazott a hír kapcsán arra, hogy a következő 18 hónapban csődbe mennek a PIIGS-országok.
Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Vukics szerb elnök nem tudta mit írt alá Trump elnöknél

A megállapodás szerint Szerbia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe.

Trianon-árok

A város közepére, a Parlament elé, az eddigi legkedveltebb tüntetéshelyszínre, tönkretéve a Budapesten forgatott mindenféle filmek messze legnépszerűbb látványát, még annál is...

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a külgazdasági és külügyminiszter, mióta kiderült, hogy a múlt héten Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.