Véget ért a riói környezetvédelmi konferencia, a Rio+20
2012.06.24 / 11:58 InfoRádió Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A konferenciát óriási készülődés előzte meg. Az ipari országok meghívottai közül az USA elnöke Barack Obama, a kínai elnök Hu Jintao és a német kancellár Angela Merkel visszamondták részvételüket. De több tucat állam és kormányfő megjelent. Magyarországot Áder János képviselte.

 

Áder János az ENSZ fenntartható növekedéssel és környezetvédelemmel foglalkozó brazíliai világkonferenciáján azt mondta: az emberiség közös jövőjének egyik legnagyobb kérdése a víz lesz. Az államfő emlékeztetett arra, hogy napjainkban több mint egymilliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, és az ENSZ adatai szerint 25 éven belül az emberiség fele él majd olyan területen, ahol súlyos gondot okoz a vízellátás.

Áder János a Rio+20 tanácskozáson hangsúlyozta: a magyarok készek hozzáadni tudásukat, megosztani fejlett vízgazdálkodási kultúrájuk tapasztalatait a többi országgal.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Éljen 1956!

A Fidesz látványosan távol marad az 1956-os forradalom megemlékezésétől. A Fidesz Orbán Viktorrak az élen ugyanaz a kommunista csürhe, akik ellen a nép fellázadt 1956. októberében.

Szijjártó költekezései — Idén eddig csaknem 22 millió forintba került, hogy lefotózzák Szijjártó Pétert

Átlagosan havi 401 ezer forintot keres a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tevékenységét dokumentáló fotós, a minden közéleti szerepléséről videót készítő...

Nyílt levél Mr. Donald John Trump amerikai elnöknek — Köszönetnyílvánítás

Donald Trump amerikai elnök partióta gazdaságpolitikája teljes siker. Enélkül messze magasabb lenne a munkanélküliség az USA-ban. Gratulálunk és köszönetet mondunk az elnöknek.