Véget ért a riói környezetvédelmi konferencia, a Rio+20
2012.06.24 / 11:58 InfoRádió Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A konferenciát óriási készülődés előzte meg. Az ipari országok meghívottai közül az USA elnöke Barack Obama, a kínai elnök Hu Jintao és a német kancellár Angela Merkel visszamondták részvételüket. De több tucat állam és kormányfő megjelent. Magyarországot Áder János képviselte.

 

Áder János az ENSZ fenntartható növekedéssel és környezetvédelemmel foglalkozó brazíliai világkonferenciáján azt mondta: az emberiség közös jövőjének egyik legnagyobb kérdése a víz lesz. Az államfő emlékeztetett arra, hogy napjainkban több mint egymilliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, és az ENSZ adatai szerint 25 éven belül az emberiség fele él majd olyan területen, ahol súlyos gondot okoz a vízellátás.

Áder János a Rio+20 tanácskozáson hangsúlyozta: a magyarok készek hozzáadni tudásukat, megosztani fejlett vízgazdálkodási kultúrájuk tapasztalatait a többi országgal.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Vukics szerb elnök nem tudta mit írt alá Trump elnöknél

A megállapodás szerint Szerbia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe.

Trianon-árok

A város közepére, a Parlament elé, az eddigi legkedveltebb tüntetéshelyszínre, tönkretéve a Budapesten forgatott mindenféle filmek messze legnépszerűbb látványát, még annál is...

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a külgazdasági és külügyminiszter, mióta kiderült, hogy a múlt héten Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.