Vége lesz a hálapénznek?
2020.10.07 / 16:12 MOK, Index Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

 

Célegyenesbe fordult a Magyar Orvosi Kamara (MOK) régi harca, sikerülhet megteremteni, amiért régóta küzdünk, vagyis hogy hálapénzmentes környezetben megfelelő szakmai munkát tudunk végezni – jelentette ki Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke azon az online sajtótájékoztatón, amely Orbán Viktor bejelentésére reagált a hálapénz eltörléséről és az orvosi bérek emeléséről.
A MOK vezetése szombat délelőtt járt a miniszterelnöknél. Áttekintették a problémákat, amelyekkel szembesülnek az orvosok, és megállapították, hogy a megoldásukhoz tisztességes bérre van szükség. Innentől kezdve megnyílik a lehetősége az együttműködésnek, mi több, a MOK a reformlépések kidolgozásában is részt vesz.

 

 

„Rend Párt”-vélemény:

● Gratulálunk a Magyar Orvosi Kamara sikeréhez.

● Szükséges az egészségügyi dolgozók, ápolók, kisegítő személyzet bérének hasonló mértékű emelésére.

● Vajon hogy fogja a kormány ellenőrizni a hálapénz elfogadásának és adásának tilamát?

● Lesz a Btk.-ban paragrafus és tüntetési tétel a hálapénzről?

● Támogatjuk a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) javaslatát az orvosokéhoz hasonló béremeléssel kapcsolatban.

 

 

Lásd még:

 


Íme a kormány által elfogadott orvosi bértábla részletei
24.hu 2020. 10. 03. 16:38
Szombaton jelentette be Orbán Viktor, hogy áttörő erejű béremelést kapnak az orvosok, erről egyeztek meg a Magyar Orvosi Kamara (MOK) delegációjával. Délután a MOK honlapjára kikerült a kormányfő által is elfogadott új bértábla, amelyben a gyakorlati idő és az azért járó bruttó bér olvasható:https://hvg.hu/itthon/20201007_kunetz_zsombor_bejott_orban_mesterterve_csunyan_atverte_az_orvosokat

Kunetz Zsombor: Orbán mesterterve és az átvert orvosok

HVG 2020. október. 07. 13:03 2020.
Korai volt az öröm, az orvosok számára ugyan jelentős béremelés néz ki, ám számtalan jogkörük csorbult, és a látszat ellenére ebbe semmi beleszólásuk sem volt. Ugyanakkor remek bűnbak válhat belőlük – írja véleménycikkében a szakorvos, egészségügyi elemző.

 


https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/nemet-mondott-az-orvoskamara-a-kormany-bertabla-javaslatara.714989.html

Nemet mondott az orvoskamara a kormány bértábla-javaslatára
Szepesi Anita, 2020. október 5. hétfő, 19:40
A MOK elnöksége a rendelkezésre álló rendkívül rövid idő alatt áttanulmányozta a tervezetet, ami, mint írják, a terület újszerűsége és a jogi szöveg bonyolultsága miatt csak részlegesen volt elvégezhető, ezért lehetőséget kérnek egy későbbi, megalapozott korrekcióra. A tervezet bértáblával kapcsolatos részére azonban így is nemet mond az orvoskamara.
…a kiemelt jelentőségű és sok egészségügyi dolgozó életében sorsfordító jelentőségű törvénytervezet véleményezésére mindössze 4 órát adott az érdekvédelmi szervezeteknek.

 

 


Az orvosokéval arányos béremelést követelnek az egészségügyi szakdolgozók

Kovács Ferenc 2020.10.04. 17:25
Miután Orbán Viktor meghirdette az orvosok béremelésének tervét, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) közleményt adott ki, amelyben arra kérik a miniszterelnököt, hogy a szakdolgozók és a többi közfinanszírozott egészségügyi dolgozó részére 2021 elején az orvosok béremelésével arányos béremelésre kerüljön sor.


 

 

 


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Éljen 1956!

A Fidesz látványosan távol marad az 1956-os forradalom megemlékezésétől. A Fidesz Orbán Viktorrak az élen ugyanaz a kommunista csürhe, akik ellen a nép fellázadt 1956. októberében.

Szijjártó költekezései — Idén eddig csaknem 22 millió forintba került, hogy lefotózzák Szijjártó Pétert

Átlagosan havi 401 ezer forintot keres a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tevékenységét dokumentáló fotós, a minden közéleti szerepléséről videót készítő...

Nyílt levél Mr. Donald John Trump amerikai elnöknek — Köszönetnyílvánítás

Donald Trump amerikai elnök partióta gazdaságpolitikája teljes siker. Enélkül messze magasabb lenne a munkanélküliség az USA-ban. Gratulálunk és köszönetet mondunk az elnöknek.