Trump amerikai elnök bezáratta a houstoni (Taxas) kínai konzulátust
2020.07.26 / 20:53 HVG Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

Az amerikai kormány azt követően rendelte el a konzulátus bezárását, miután kedden az igazságügyi minisztérium bejelentette, hogy két kínai férfi ellen vádat emelnek hackertámadások miatt. Azzal vádolják őket, hogy amerikai, európai és ázsiai vállalatok ellen számítógépes támadást követtek el, részben kínai állami megbízásából. A hackertámadások áldozatai között voltak olyan kutatólaboratóriumok is, amelyek az új típusú koronavírus elleni oltóanyaggal kapcsolatos kísérleteket végeznek.


A Houston Chronicle arról számolt be, hogy a hatóságoknak kedd éjszaka tűzriasztás miatt kellett kivonulniuk a houstoni kínai főkonzulátus épületéhez, ahol szemtanúk szerint az udvaron elhelyezett kukákban papírokat égettek. Vang Ven-pin, a kínai külügyi tárca szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban újságírói kérdésre elmondta: a konzulátus a megszokott módon üzemel.


A Twitterre felkerült egy videó az égetésről:

Peking szerdán tiltakozását fejezte ki, amiért Washington váratlanul felszólította a houstoni főkonzulátusának bezárására.
A kínai külügyminisztérium az amerikai fél egyoldalú politikai provokációjának nevezte a felszólítást, amelynek teljesítésére ráadásul szűkös határidőt szabtak: a Houstonban állomásozó kínai főkonzulátusnak helyi idő szerint péntek délután 4 óráig minden tevékenységét fel kell függesztenie. A kínai külügyi tárca az üggyel kapcsolatos állásfoglalását egy írásban feltett kérdésre adott válaszban fejtette ki, amelyet szerdán juttatott el a Kínában működő sajtóképviseletek részére.
Kína szerint az Egyesült Államok lépése a nemzetközi jogba ütközik, valamint megsérti a két ország között érvényben lévő konzuli megállapodást. Peking súlyosan elítélte az általa megalapozatlannak tartott döntést, és annak azonnali visszavonására szólított fel Washingtont, ellenkező esetre pedig ellenlépéseket helyezett kilátásba.

 

 

A Magyar Nemzeti „Rend Párt”-véleménye:

● A texasi kínai főkonzulátus működése messze meghaladta, a szokásos külképviseletek jogi kereteit.

A konzulátuson konspiratív kémtevékenység folyt, ügynökök toborzásával, beszervezésével, vállalatok (fedett strómanokon keresztüli) felvásárlása révén, technológiák, gyártási folyamatok megszerzése érdekében, valamint ipari kémkedés.

A konzulátus létszáma arra utal, hogy más egyéb kémtevékenység is folyt (lehallgatás, információszerzés, számítógépes hackertámadás, stb.).

A konzulátus vendégül látott magas rangú kínai tiszteket, hadügyi szakértőket, hogy kémkedjenek az amerikai haditechnika után.

● Gratulálunk Trump elnöknek, hogy ajtót mutatott a kínaiaknak!

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Mi lesz a járvány után?

A koronavírus-járvány elvezethet egy új társadalmi szerződéshez.

A független média halála Magyarországon

Miközben a kormány felszámolja az Index-et, az ország vezető digitális lapját, teljes gőzzel igyekszik a nyugati közvéleményt saját igazáról meggyőzni és oldalára állítani, —...

Szinte semmi sem maradt Orbán nagy ígéretéből: nyoma veszett az állami munkaerő-felszívó programnak

A még májusban beígért intézkedés körül eddig is gyanúsan nagy volt a csönd. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaiból azonban nemcsak az derült ki, hogy nincs ilyen program,...