Tisztelet a bátraknak – Orbán Viktor március 15-i beszéde
2016.03.16 / 07:52 InfóRádió Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A Magyar Nemzeti „Rend Párt”-véleménye:

● Miniszterelnökünk 1848-ról éa március 15-e szellemiségéről alig szólt. Párhuzamok keresése a mai európai helyzettel sántítottak.

● Beszédében egységre szólít fel (az új egység veteője persze ő maga), – az új ellenség: Brüsszel.

● Miniszterelnökünk beszéde gyűlöletet szított, fogalmilag és tartalmilag is hibás feltevésekre épűlt. Attól ugyanis, hogy pár száz muszlim bevándorló jönne hazánkba, még nem fognak zsinagógák lángba borulni, és csonka hazánk sem fog a polgárháború szélére sodródni.

Orbán Viktor elfelejtette (?), hogy Magyarország hány idegent (kínait, vietnámit, afrikait, arabot, pakisztánit, iránit stb.) engedett be a rendszerváltás óta. Sokan közülük mondvacsinált indokokkal érkeztek (egyetemi tanulás, vállalkozás, üzlet stb.) és aztán itt ragadtak, vagy hazatérés helyett elhelyezkedtek hiányszakmákban (pl.: háziorvos). A magyarok pedig külföldön keresik a jobb megélhetést.

A kínai kereskedők nemcsak a textiipart és kiskereskedelmet tették tönkre, hanem ezen felül magyar munkahelyek százezreit lehetetlenítették el, – köszönet ezért minden kormánynak a rendszerváltás óta.

● Orbán Viktor elfelejti, hogy 2015-ben 30 ezren hagyták el hazánkat a jobb megélhetés reményében. Miniszterelnökünknek nem ellentétek szításán, árkok ásásán és mélyítésén kellene dolgozni, hanem egy civilizált, emberi Magyarország megteremtésén.

● Orbán Viktor alapvetően elfelejti, hogy hazánk mennyire függ az EU-tól, főleg Németországtól. Az EU támogatása, pénzei és piaca nélkül az ország még jobban éhezne és ki lenne szolgáltatva Ázsiának. – Hazánk lakosságának több mint 20%-a a létminimum alatt él.

● Orbán Viktor elfelejti, hogy nem az EU szétverésén kellene munkálkodnia, hanem annak megreformálásán és hazánk felemelkedésén, – mert a kettő összefügg.

● A magyar nemzet összetartozásáról, Székelyföld autonómiaigényéről és élni akarásáról beszéltek kedden a Sepsiszentgyörgy új főterén rendezett március 15-i ünnepség szónokai.

● És itt Ciolos román miniszterelnök üzenete:

„A tisztelet és a szolidaritás üzenetét küldöm 1848. március 15-e 168. évfordulóján a magyar népnek, a Romániában és bárhol élő magyaroknak. Mindig azon leszünk, hogy a romániai magyarok itt békében, harmóniában és együttműködésben éljenek. Meg fogunk róla győződni, hogy megvan a megfelelő keret valamennyi etnikai kisebbség hagyományainak, kultúrájának és nyelvének a megőrzésére, mert a nemzeti kisebbségek általában és a magyar közösség sajátosan a szellemi gazdagság fontos forrását jelentik Romániában" – fogalmazott a miniszterelnök.

Megemlítette, hogy Románia és Magyarország a történelem során hasonló fejezeteket élt meg. Mindkét ország megtapasztalta a totalitárius berendezkedést, azután pedig közösen tették meg a NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozás lépéseit. Hozzátette, ez az út tovább vezet a demokratikus értékek és az állampolgárok jóléte felé.

„A Románia és Magyarország közötti párbeszéd, valamint az országunkban élő románok és magyarok közötti párbeszéd fontos forrása a közös törekvések megerősítésének, az európai építkezés terén és szellemében született közös célok elérésének" – áll Dacian Ciolos román miniszterelnök március 15-i üzenetében.

MTI


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Vukics szerb elnök nem tudta mit írt alá Trump elnöknél

A megállapodás szerint Szerbia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe.

Trianon-árok

A város közepére, a Parlament elé, az eddigi legkedveltebb tüntetéshelyszínre, tönkretéve a Budapesten forgatott mindenféle filmek messze legnépszerűbb látványát, még annál is...

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a külgazdasági és külügyminiszter, mióta kiderült, hogy a múlt héten Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.