Szijjártó költekezései — Idén eddig csaknem 22 millió forintba került, hogy lefotózzák Szijjártó Pétert
2020.10.14 / 17:32 Hírklikk, Index Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

A szakemberek a legmobilabb kormánytagnak számító minisztert a külföldi útjaira is elkísérik, ez pedig havi 1,027 millióba kerül az adófizetőknek még úgy is, hogy Szijjártó Péter számos alkalommal a Magyar Honvédség repülőgépével utazik.

A HIVATALOS KÜLÜGYI ADATOK ALAPJÁN ÖSSZESEN CSAKNEM 22 MILLIÓ FORINTBA KERÜLT A MINISZTER FOTÓZÁSA AZ IDÉN JANUÁR ÉS SZEPTEMBER KÖZÖTT AZ UTAZÁSI KÖLTSÉGEKKEL EGYÜTT.

Egy 2019-es szerződés szerint egyébként a miniszter tevékenységének fotózására és videózására évi nettó 9,6 millió forintos szerződést kötött a minisztérium az M-art Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-vel. Azt némiképp furcsállotta a portál, hogy egy ilyen szerződés mellett a társaság tavalyi mérlegében

MINDÖSSZE 3,6 MILLIÓ FORINTOS BEVÉTEL SZEREPELT

a Borsos Mátyás és édesanyja által tulajdonolt cégnek. Ugyanakkor a külügyi tárca honlapján szinte minden kép mellett az szerepel, hogy annak készítője Borsos Mátyás.

A lap költségekkel kapcsolatos érdeklődésére a KKM annyit közölt, hogy nem rajtuk múlik, mennyiért dolgoznak munkatársaik.

„A fotós és videós bérét nem a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hanem a piac szabja meg. Versenyképes piaci bér nélkül megfelelő munkaerő alkalmazása lehetetlen. Az elkészített fényképeket és felvételeket ingyenesen bocsátjuk a sajtó rendelkezésére” – írta a tárca.


A Hírklikk adatkérése szerint január és július között egyébként mintegy 150 millió forintba kerültek Szijjártó Péter utazásai.
Cikkünk megjelenését követően a Külgazdasági és Külügyminisztérium az alábbi reakciót hozta nyilvánosságra:

„A Külügyminisztérium alkalmazásában álló fotós és videós a hivatalos külföldi utak mellett a belföldi eseményeket is dokumentálja, ezek az anyagok is szabadon felhasználhatóak a teljes magyar média számára. A cikkben szereplő munkatársak tehát az összes magyar diplomáciai eseményt feldolgozzák, az elkészült anyagokat pedig ingyenesen megosztják valamennyi magyar sajtótermékkel.”

 

„Rend Párt”-vélemény:

● A külügy valóságos sóhivatal. Erre a drága és értelmetlen tájékoztatásra nem tartunk igényt.

● A Külügyminisztérium a legpazarlóbb és legostobább intézmény Magyarországon.


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Tízezren tüntettek az egészségügyi dolgozokért

Az egészségügyi dolgozók helyzete 2027-ig nem fog változni, a kormány tervei szerint. Ez ellen emelték fel szavukat a tüntető kórházi alkalmazozttak és a hozzájuk csatlakozó...

Évszázadárvíz Németországban, Svájcban, Ausztriában.

Németországban hatalmas területek állnak víz alatt. Városokat, falvakat, házakat söpört el az árhullám. Németországban 170 ember veszítette életét és több ezrek hollétéről nem...

A pozsonyi győztes háború megünneplése

Az 1114 évvel ezelőtt lezajlott pozsonyi háború megnyerése nélkül, ma egyikünk sem lenne itt.