Soros György: Az orbáni kleptokrácia teljesen kifosztja Magyarországot
2020.11.20 / 14:39 Index Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Az Európai Uniónak szembe kell szállnia Magyarországgal és Lengyelországgal – erre a következtetésre jut Soros György a Project Syndicate-en írt új cikkében.
Az amerikai magyar milliárdos azután állt a nyilvánosság elé a felszólítással, hogy Magyarország és Lengyelország megvétózta az Európai Unió újabb, hét évre szóló, 1,15 ezer milliárd eurós büdzséjét és a 750 milliárd eurós mentőcsomagját. Bár mindkét ország a legnagyobb haszonélvezője, a kormányuk mégis hajthatatlanul ellenzi a jogállamisági feltételeket, amelyeket az Európai Unió állított [a támogatásokból való részesedésért] az Európai Parlament döntésének nyomán – fejti ki Soros György. Szerinte a két ország miniszterelnöke, Orbán Viktor, illetve Mateusz Morawiecki számára a jogállam nem több, mint egy gyakorlati akadálya a személyes és politikai korrupciónak, a vétót pedig „kétségbeesett szerencsejátéknak” nevezi.

A cikk során példákat hoz arra, hogy Magyarország kormánya hogyan sértette meg a jogállamiságot és a közvagyont:
Orbán hatalmas mennyiségű közpénzt irányított magánalapítványokba, amelyeket közvetve ő irányít. Egy alkotmányos trükk miatt a parlament kétharmadának segítségével lehetne csak visszajuttatni ezeket a pénzeket a magyar emberekhez. [...] Egy csalássorozat keretében az Orbán-közeli cégek több mint 16 ezer lélegeztetőgépet vásároltak majdnem egy milliárd dollárért, ami súlyosan meghaladja azoknak az egészségügyi dolgozóknak a számát, akik kezelni is tudják azokat. Magyarország fizette a legtöbbet Kínának a lélegeztetőgépekért, egy ponton 50-szer többet, mint Németország.
Soros György megjegyzi azt is, hogy Orbán Viktornak szinte totális hatalma van a magyar vidék fölött, ahol az ország nagy része él. Nem titok, hogy a választásokat és a vidékre eljutó információkat is kontrollálják – teszi hozzá.
Soros György szerint megoldást jelenthet az általa felvázolt problémára,

HA KÖZVETLENÜL A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK KAPJÁK MEG AZ EU-S TÁMOGATÁSOKAT MAGYARORSZÁGON,

mivel az önkormányzatokban még mindig működik a demokrácia, nem úgy, mint nemzeti szinten.

 

 

A Magyar Nemzeti „Rend Párt”-vélemény:

● Soros György véleményével egyet értünk.

Soros György óriási hibát követett el a rendszerváltáskor, mikor dollármilliókkal támogatta a Fideszt és Orbán Viktort. — Sajnos sokáig nem lehetett mindent tisztán látni, pedig voltak vészjósló előjelek:

1. privatizáció, a korábbi hatalmi elit magáhozragadta az állami vagyont,

2. átvedlett komministák és kiszesek lettek a rendszerváltás meghatározó emberei,

3. idióta és antidemokratikus választási rendszer, mely a kádári hatalmi elit hatalmát betonozta be,

4.

5.

6. stb.


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Emlékezzünk a Soá áldozataira!

Idén a Gergely naptár szerint április 8-ra esik Jom HáSoá, a Holokauszt Emléknapja (Niszán hó 27.) Április 8-án este 6-kor az áldozatok emlékére gyújtott gyertya mellett időt adunk...

Követeljük állítsák vissza a „régi” Nemzeti Szinházat

Követeljük a „régi” Nemzeti Szinház kisszaállítását! Budapesti lakcímmel rendelkező önkéntes aláírásgyűjtők jelentkezését várjuk az 1965-ben lebontott Blaha Lujza téri...