Schengen – Románia és Bulgária kinn marad
2011.09.23 / 10:13 NZZ Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!
Az Európai Unió mélységesen megosztott Románia és Bulgária Schengen-övezethez való csatlakozásáról. A tegnapi (szept. 22.) brüsszeli találkozón Hollandia és Finnország megakadályozta, hogy az EU belügyminiszterek megállapodjanak a csatlakozási tervről. Románia és Bulgária az idén másodszor szenved vereséget az EU-tól, mivel korábban a "Tengeri és légi határok megnyitásáról" szóló egyezmény ellehetetlenült. Szófia és Bukarest 1 milliárd eurót fektetett a schengeni előkészületekbe. Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter szerint országuk "az összes feltételnek megfelel". A lengyel belügyminiszter Jerzy Miller így kommentálta a döntést: "Ma egy igéretet nem tartottak be" és "ma feladtuk európa eszméjét".
Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Vukics szerb elnök nem tudta mit írt alá Trump elnöknél

A megállapodás szerint Szerbia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe.

Trianon-árok

A város közepére, a Parlament elé, az eddigi legkedveltebb tüntetéshelyszínre, tönkretéve a Budapesten forgatott mindenféle filmek messze legnépszerűbb látványát.

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a külgazdasági és külügyminiszter, mióta kiderült, hogy a múlt héten Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.