Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó
2020.08.26 / 13:32 hvg.hu Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

Frissítve: 2020.08.27.

 

Az Átlátszó írta meg múlt kedden, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy hatmilliárd forint értékű luxusjachton utazott, amely Szíjj László tulajdonába tartozik. Eddig a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem osztott meg arról információt, hogy Szijjártó mennyi ideig vagy milyen alapon használta a hajót.
Szíjj az építőipari cégeivel rengeteg állami és önkormányzati megbízást elnyert az elmúlt években, Mészáros Lőrinccel is több közös cége van, és a Forbes legutóbbi gazdaglistája szerint a 4. leggazdagabb magyar.
Ráadásul miközben a miniszter a jachton tartózkodott, Facebook-oldalán olyan képpel együtt posztolt a fehérorosz helyzetről, amelyen öltönyben, a telefonjával a kezében ül egy asztalnál.

 

 

HVG.HU, 2020.08.26.

Alkotmányjogász: Nem menekülhet el Szijjártó a kérdések elől azzal, hogy a nyaralás magánügy

Nem hivatkozhat Szijjártó Péter arra, hogy a nyaralása magánügy - mondta az RTL Híradónak Lővétei István alkotmányjogász. Léderer Sándor, a K-Monitor alapítója pedig azt tette hozzá ehhez: a miniszternek el kell számolnia azzal, hogy honnan lett pénze a luxusjachtozásra az egyik leggazdagabb magyar, Szíjj László jachtján.


 

 

 

 

Magyar Nemzeti „Rend Párt” (MNRP) vélemény:

● Ilyen korrupt, hazudozó, szánalmas politikusokból áll a Fidesz, mint Szijjártó Péter.

● Szijjártó Péter külügyminiszter magyarul sem tud normálisan beszélni.

Beszéde szakadozott, affektált, idióta.

● Szijjártó Péter viselkedni sem tud. Számtalanszor mutatott be külügyminiszterhez méltatlan produkciót (pl.: a tavalyi osztrák tárgyalásainak részleteit beszélte ki a nyilvánosság előtt, mely alapvető diplomáciai szabályok megsértését jelenti).

● A kormany.hu oldalon életrajzában nincs szó arról, hogy valamilyen idegen nyelvet beszélne, vagy értene és arra sincs magyarázat, hogy lett Magyarország negyedik leggazdagabb embere (vagyona több mint 200 milliárd forintra tehető).

● Szijjártó esete mutatja, hogy rabolják ki a kormányközeli politikusok a magyarokat és az országot.

A szakadatlan hazudozás, öntetszelgés, sorosozás, migránsozás, ellenségképek kreálása pont erről a tényről akarja a figyelmet elterelni: a korrupcióról, a tehetségtelenségről, a látszatpolitizálásról, felelőtlenségről, az adóforintok elherdálásáról, a hatalommal való visszaélésről.

Az ellenállás, ami Fehéroroszországban kirobban Lukasenkó és Oroszországban Putyin ellen, az el fogja érni Magyarországot is. A Fidesz még nem tudja elképzelni, hogy a 2022-es választások után börtönbe kerülhetnek.

● A Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemet is minősíti — ahol Szijjártó a diplomáját szerezte — ez a gondolkodásra és önreflexióra képtelen szánalmas paprikajancsi.

● Szijjártó Péter facebook oldala a mai nap (2020.08.26.) nem volt elérhető.

 

 

lásd:


https://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/a-miniszter/eletrajz

1978. október 30-án született Komáromban.

A győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségizett 1997-ben, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerzett diplomát külügy szakirányon 2002-ben.

2002 óta a Fidesz országgyűlési képviselője, 2018-ban ötödik parlamenti ciklusát kezdte meg.

2006-tól 2010-ig a Fidesz kommunikációs igazgatójaként, 2010-től 2012-ig a miniszterelnök szóvivőjeként, 2012-től 2014-ig pedig a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkáraként dolgozott.

2014 júniusától szeptemberéig külgazdasági és külügyminiszter-helyettes volt, majd ezt követően 2014. szeptember 23-tól Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

Római katolikus vallású, nős, két fia van. 2011 és 2016 között igazolt futsaljátékos volt, két NB I-es és 85 NB II-es mérkőzésen lépett pályára.

 

lásd még:

 

napi.hu 2020. június 8.
Bejött a húzás Szijjártóéknak a tízmilliárdos pénztemetővel

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. létrehozásának célja az volt, hogy kijuttassák a magyar termékeket a nemzetközi piacokra. Végül kevés eredménnyel, de sok kiadással, furcsa üzleti köröket helyzetbe hozva hatalmas veszteségeket termeltek.Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Szijjártó költekezései — Idén eddig csaknem 22 millió forintba került, hogy lefotózzák Szijjártó Pétert

Átlagosan havi 401 ezer forintot keres a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tevékenységét dokumentáló fotós, a minden közéleti szerepléséről videót készítő...

Nyílt levél Mr. Donald John Trump amerikai elnöknek — Köszönetnyílvánítás

Donald Trump amerikai elnök partióta gazdaságpolitikája teljes siker. Enélkül messze magasabb lenne a munkanélküliség az USA-ban. Gratulálunk és köszönetet mondunk az elnöknek.

Háború Karabahban: Azerbajdzsán oldalára állt a magyar kormány — Tiltakozunk!

Kiáll Azerbajdzsán területi integritása mellett Magyarország – közölte csütörtökön a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Index megkeresésére a Hegyi-Karabahban kitört...