Összehangoltan léptek a jegybankok – Dollárral árasztották el a piacokat
2011.11.30 / 16:28 Portfolio Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A hírre szó szerint elszálltak a nemzetközi részvénypiacok, az euró szárnyalt és a nagy hangulatjavulás a forintot is magával ragadta az erősödés irányába. A hangulatot már jelentősen javította a kínai jegybank déli bejelentése (kötelező tartalékráta-csökkentés), majd szintén táplálta a jókedvet, hogy a vártnál sokkal jobb lett az amerikai ADP cég foglalkoztatottsági jelentése.


Az eurózóna teljes szétesése jöhet

2011. november 30. | 10:22

Az európai bankrendszer az EKB hathatós segítsége nélkül könnyen egy újabb hitelválságba ránthatja az eurózónát - figyelmeztetett számos neves közgazdász, például a Credit Suisse elemzője.

Útvonal: http://www.portfolio.hu/gazdasag/az_eurozona_teljes_szetesese_johet.159219.html

Kritikus 10 nap előtt áll az eurózóna

2011. november 30. | 10:34

Olli Rehn az Európai Unió tagállamainak pénzügyminiszteri és gazdasági miniszteri (Ecofin) találkozója előtt újságíróknak elmondta: "összességében most kritikus tíz napba lépünk, amikor véglegesíteni kell és lezárni a válságkezelést".

Útvonal: http://www.portfolio.hu/gazdasag/kritikus_10_nap_elott_all_az_eurozona.159229.html


MNRP-vélemény:

Nem derült ki, mennyi pénzt bocsájtottak a nemzeti bankok a kereskedelmi bankok rendelkezésére. Az elkövetkezendő kritikus időszakban (kb. 10-15 nap) a piacoknak meg kell kapaszkodni és a kormányoknak hiteles tervet kell felmutatni a hiánycsökkentés irányába.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/mit_szolnak_az_elemzok_a_mai_mnb_kamatemeleshez.159180.html

 

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Vukics szerb elnök nem tudta mit írt alá Trump elnöknél

A megállapodás szerint Szerbia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe.

Trianon-árok

A város közepére, a Parlament elé, az eddigi legkedveltebb tüntetéshelyszínre, tönkretéve a Budapesten forgatott mindenféle filmek messze legnépszerűbb látványát, még annál is...

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a külgazdasági és külügyminiszter, mióta kiderült, hogy a múlt héten Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.