Oroszország, Örményország, Azerbadzsán aláírtak egy békeegyezményt Nagorno-Karabahról
2020.11.10 / 12:55 BBC, HVG360 Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

„Rend Párt”-vélemény:

● Az Oroszország szerződésben kötelezték el magét Nagorno-Karabach és Örményország mellett.

Nagorno-Karabach évszázadok óta örmény többség által lakott terület.

● Nagorno-Karabach Örményországhoz való tartozását pártunk elismeri és elitéljük az azeri agressziót, valamint Magyarország örményellenes kiállását. A Magyar Külügyminisztériumnak a konfliktus enyhítéséért kellett volna kiálni, nem pedig az azeri oldalon pártoskodni. Magyarország ezzel az esztelen állásfoglalással Oroszországgal is szembekerült, anélkül, hogy élvezte volna a NATO háttértámogatását! — Belekveredhetünk egy értelmetlen konfliktusba, amin csak veszíthetünk, (köszönjük neked Szijjártó Péter)!

● Másrészről Oroszország (és Putyin) szerződéshűsége igen megkérdőjelezhetővé vált (akárcsak 1939-ben a Molotov–Ribbentrop-paktum idején Németországgal: megköttek egy szerződést, de végül semmit sem tartottak meg belőle).

● A magyar Nemzeti Rend Párt Azerbadzsán területi sérthetetlenségét olyan szinten ismeri el, mely lehetetlenné teszi más országok ellen történő agrasszív fellépést, bármely más országgal összefogva (értsd: Törökorszég).

 

Lásd még BBC-riport:

https://www.bbc.com/news/topics/cw24m3ex3nyt/nagorno-karabakh-conflict


https://hvg.hu/360/20201118_Tortenelmi_lecke_fiuknak
Az örmények nem az azeri túlerő, hanem az oroszok miatt vesztettek a karabahi háborúban

hvg360, szerző: Németh András VILÁG 2020.11.18. 16:00 4 perc

Eddig három győztese és egy vesztese van a karabahi harcoknak. A posztszovjet térségben több állam is akad, amely attól tart, hogy az azeri–örmény összecsapások tanulságai számukra is kedvezőtlen következményekkel járhatnak.Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Róna Péter: Év végére a lakosság harmada nyomorban fog élni

Az elmúlt években a magyar társadalomban a gazdagok és a szegények közötti olló kinyílása folytatódott, és ennek tetejébe jött a koronavírus okozta válság, így Róna Péter...

Búcsú Szőcs Gézától (1953-2020)

A piliscsabai temetőben, református szertartás keretében helyezték örök nyugalomra Szőcs Géza, József Attila- és Kossuth-díjas írót, költőt.