Orbán bosszúja lesújt rátok
2020.01.06 / 14:11 Magyar Hang Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!


Az ellenzék ütésében kevésbé lesznek finnyásak, a politikusok és propagandisták által közösen használt sorvezető szerint azt kell sugallni, hogy már nincs több ellenzék, csak egy, amelynek a vezére Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára. Őket nevezik meg – elrettentő szándékkal – az egyetlen potens ellenzéki stratégaként, míg a Jobbik és a Momentum célkeresztben marad. Előbbi feladta identitását, utóbbi elárulja a hazát – a séma már ismerős. A fideszes tábor egyben tartása érdekében ráerősítenek utóbbi vonalra, folyamatosan híresztelve, hogy az ellenzék nyugat-európai befolyás alatt áll, külföldi utasításokat hajt végre, feláldozva a magyar érdeket. A migrációs témán túl nehezen körvonalazható, hogy pontosan mi is ez a nemzeti érdek, hiszen európai összehasonlításban például az ellenzék által gyakran kritizált humán terület (egészségügy, oktatás, szociális ellátás) súlyosan alulfinanszírozott nemcsak összegszerűen, hanem GDP-arányosan is.

A kormányzati kommunikáció érdeklődését láthatóan felkeltette az is, hogy szemmel láthatóan egyre több jobboldali értelmiségi távolodik el a Fidesztől, ezeket a köröket pedig baloldalinak bélyegzik. A települések elvesztését ugyanakkor a párton belül sem hagyja következmények nélkül a miniszterelnök. Karácsony előtt a 24.hu legalábbis arról írt, „Orbán nem akarja büntetlenül hagyni az októberi önkormányzati választáson elszenvedett fideszes vereségeket”: a vártnál rosszabb eredmény miatt terítékre került, hogy a „főnök” a gyengén teljesítő választókerületek – akár 15-20 körzet – élén lecseréli az elnököt. Nagy kihívás azonban, hogy míg a régi arcok közül sokan elkoptak, lejáratódtak, hiányzik a valódi utánpótlás, a fiatal fideszesek között nincs átütő tehetség, de igazából még tehetség sem.

A helyzetre a Rácz Zsófia-jelenség a legjellemzőbb. Stumpf István egykori kancelláriaminiszter és volt alkotmánybíró a HVG-ben így fogalmazott: „A viselkedésmód, a túlzott agresszivitás, az anyagi szempontok időnként értékszempontok elé helyezése azok, amik tömegessé váltak az elmúlt időszakban, különösen a fiatalabb generáción belül. Ez nem jó üzenet.” (Stumpf immár nem először beszélt erről, a Kolosi Tamás születésnapjára kiadott A magyar polgár című kötetben is hasonlókat mondott még 2016-ban: „Új törésvonalak jelentek meg a hatalom belső köreiben, a Fidesz új generációjának már semmit sem jelentett a szakkollégiumi időszak közösségi értékes élményvilága.

 

 

Lásd még:


Mitől fél az Újfidesz?

REICHERT JÁNOS•2019. december 22., 18:00


Az adóforintjainkból működtetett Nézőpont és Századvég mostanra legyártotta a kormánypártoknak az értékelést október 13-áról és a továbblépési terveket is, természetesen a mi tájékoztatásunk nélkül. Mint évek óta, most is mi finanszírozzuk a mérget, amely közénk hatol.


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Vukics szerb elnök nem tudta mit írt alá Trump elnöknél

A megállapodás szerint Szerbia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe.

Trianon-árok

A város közepére, a Parlament elé, az eddigi legkedveltebb tüntetéshelyszínre, tönkretéve a Budapesten forgatott mindenféle filmek messze legnépszerűbb látványát, még annál is...

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a külgazdasági és külügyminiszter, mióta kiderült, hogy a múlt héten Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.