Mi lesz a járvány után?
2020.07.26 / 20:14 Financial Times (FT) Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A koronavírus-járvány hosszabb távú következményeit csak évek múlva látjuk majd: lehet, hogy még akkor is bujkálni fogunk a kórokozó elől, de az is lehet, hogy egy-két jó vakcinának köszönhetően egy rossz emlék lesz a járvány.

 

A Magyar Nemzeti „Rend Párt”-véleménye:

● A Financial Times érdekes cikket közölt. A járvány hatása 10 évre előre, vagy örökre megváltoztathatja a világot. Hatásai sokkal erősebbek mint a 2008-2009-es gazdasági válság.

● Már most látható, hogy diktatórikus rezsimek óriási nehézségekkel küzdenek (Irán, Szíria, Törökország, Oroszország, de az arab olajmonarchiák is) és sokkal nehezebben találják meg a helyes válaszokat, mint fejlett, innovatív demokráciák.

A válság, a gazdaságba pumpált gigantikus állami összegek megdobják az inflációt és felemésztik a megtakarításokat, — az arany ára a csillagos egekben jár.

A nyersanyagok (főleg energiahordozók) iránti csökkenő kereslet, csökkenő árakat idéz elő, így az egyoldalúan energiahordozókra épülő gazdaságok pénzügyi problémákkal találták magukat szemben. Oroszország ezt részben ki tudta védeni, mivel a megugró arany-export már több bevételt jelent, mint a teljes gáz-export.

● Magyarország helyzete speciális. A járványt ugyan sikerült megfékezni, de a vége még nem látható. A társadalmi problémák, az egészségügy siralmas helyzete nyilvánvalóvá vált. Százezrek veszítették el munkahelyüket és megélhetésüket. Az elszegényedés növekszik, az állami munkahelyteremtő programok nem léteznek. Legkevesebb egy millió ember megélhetése vált kritikussá, — a legszegényebbekről ne is beszéljünk.

Link itt:

Szinte semmi sem maradt Orbán nagy ígéretéből: nyoma veszett az állami munkaerő-felszívó programnak

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Szijjártó költekezései — Idén eddig csaknem 22 millió forintba került, hogy lefotózzák Szijjártó Pétert

Átlagosan havi 401 ezer forintot keres a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tevékenységét dokumentáló fotós, a minden közéleti szerepléséről videót készítő...

Nyílt levél Mr. Donald John Trump amerikai elnöknek — Köszönetnyílvánítás

Donald Trump amerikai elnök partióta gazdaságpolitikája teljes siker. Enélkül messze magasabb lenne a munkanélküliség az USA-ban. Gratulálunk és köszönetet mondunk az elnöknek.

Háború Karabahban: Azerbajdzsán oldalára állt a magyar kormány — Tiltakozunk!

Kiáll Azerbajdzsán területi integritása mellett Magyarország – közölte csütörtökön a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Index megkeresésére a Hegyi-Karabahban kitört...