Mélyponton az orosz-EU kapcsolatok
2021.02.09 / 12:17 444.hu Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

„Rend Párt”-vélemény:

● Oroszország az EU-hoz képest törpe, katonailag atomhatalom. — Érdemes a cikket teljes egészében elolvasni.

● Idézet a cikkből: ”Brüsszelből nézve azonban a találkozó gyorsan félresiklott. Az oroszok már Borrell érkezése előtt jelezték, hogy az EU fődiplomatája nem fog tudni találkozni azokkal az orosz tisztségviselőkkel, akikkel szeretne. Ezek után Borrell azt is hiába kérte Szergej Lavrov orosz külügyminsztertől, hogy találkozhasson Navalnijjal, tárgyalópartnere ezt azzal rázta le, hogy ezt a hivatalos csatornákon keresztül, az orosz bíróságoknál kell kérvényeznie.
A diplomácia tojáshéjakon tipegő világában már ezek a visszautasítások is kemény sértésnek számítanak, de ez semmi volt ahhoz képest, amit Borrell a Lavrovval közös sajtótájékoztatóján kapott az orosz külügyminisztertől.
Borrell ezen ismét felhozta Navalnijt, félszegen arról beszélt, hogy „a Navalnij-ügy a mélypont a kapcsolatunkban, de a nézeteltéréseink ellenére nem építhetjük fel a hallgatás falát”, és leszögezte, hogy nincsen szó újabb oroszellenes EU-szankciókról. Amire válaszul Lavrov kétségbe vonta, hogy Navalnijt egyáltalán megmérgezték volna, és arról beszélt, hogy az EU vezetői „kulturálisan arrogánsak”, és „teljesen el vannak tévedve”, amiért azzal vádolják az oroszokat, hogy megpróbálták meggyilkolni Navalnijt.”

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Tízezren tüntettek az egészségügyi dolgozokért

Az egészségügyi dolgozók helyzete 2027-ig nem fog változni, a kormány tervei szerint. Ez ellen emelték fel szavukat a tüntető kórházi alkalmazozttak és a hozzájuk csatlakozó...

Évszázadárvíz Németországban, Svájcban, Ausztriában.

Németországban hatalmas területek állnak víz alatt. Városokat, falvakat, házakat söpört el az árhullám. Németországban 170 ember veszítette életét és több ezrek hollétéről nem...

A pozsonyi győztes háború megünneplése

Az 1114 évvel ezelőtt lezajlott pozsonyi háború megnyerése nélkül, ma egyikünk sem lenne itt.