Megkezdődött Anders Behring Breivik tárgyalása Osloban
2012.04.16 / 11:40 Tages Anzeiger Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A rendőrség szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosított és a bíróság épületét és annak környékét lezárta. A tágyalás alatt egy nő eszméletét veszítette. Ő korábban szemtanuja volt a merényletnek. A bíróság 20 perc szünetet rendelt el.

Breivik ártatlanságát bizonyította, mivel szerinte jogos önvédelemből cselekedett.

A norvég tv élőben közvetítette a tárgyalás egyes részleteit, csak Breivik hozzászólásait vágták ki.

Breivik felszólalásában indítványozta azonnali szabadonbocsájtását és kérte itéljenek neki oda egy háborús hősi érdemrendet, mivel: „jogos önvédelemből, népem nevében, kulturám védelmében cselekedtem”. Javasolta továbbá, hogy hadbíróság vizsgálja ügyét, mivel háborús helyzet alakult ki az iszlám és a nyugati civilizáció között (beleértve az őshonos norvég lakosságot is).

A kemény 77-szeres gyilkos egy alkalommal elsírta magát. Ez mutatja míly hatalmas érzelmi vívódáson esett át, tettének elkövetése előtt.

A tárgyalást 10 hétre tervezték. Amennyiben Breivik-et bűnösnek itélik – és nem zavarodott elmeállapotosnak találják – úgy legfeljebb 21 évi börtönböntetésre itélhetik.


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Vukics szerb elnök nem tudta mit írt alá Trump elnöknél

A megállapodás szerint Szerbia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe.

Trianon-árok

A város közepére, a Parlament elé, az eddigi legkedveltebb tüntetéshelyszínre, tönkretéve a Budapesten forgatott mindenféle filmek messze legnépszerűbb látványát, még annál is...

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a külgazdasági és külügyminiszter, mióta kiderült, hogy a múlt héten Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.