LINCSHANGULAT A BRASSÓ MEGYEI ALSÓRÁKOSON (2)
2011.04.24 / 14:35 Magyari Lajos Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Annál több a bandákba szerveződő, önbíráskodó, tolvajlásból, rablásból élők száma, s ha így folytatják, akár polgárháborút is kirobbanthatnak. Székelyföldön és annak peremvidékén egyre súlyosabb lesz a helyzet. Nem lehet tudni, honnan, miként, milyen indíttatásra, a roma etnikum tagjai csapatostól szállnak meg falvakat, vidékeket, s gyors elszaporodásuk révén rövid idő alatt a közrend potenciális fenyegetőivé válnak.

 

Lásd a Maros megyei had – révi esetet, az itteni nyújtódit, az alcsíki történéseket, a bölöni földfoglalást, a hidvégi, magyarhermányi, székelyszáldobosi etnikai arányváltozásokat. Most éppen Alsórákoson van baj: terrorizálják a magyar lakosságú falut. Lopnak, csalnak, rabolnak, s az őshonos székely lakosságot Magyarországra zavarnák, ha tehetnék. A hatóságok? Ők édeskeveset tesznek, kirendelnek egy-két csendőrkülönítményt, különben szinte cinkosként figyelik az eseményeket, még somolyognak is a cigányterroron, vélvén: „ezek a bozgorok megérdemlik”.

 

Élni, persze, mindenkinek joga van, de csak tisztességes munkából, a társadalom alapértékeinek elfogadása révén, a tulajdon tiszteletének betartásával. Más esetben a helyük nem a településen, a települések szélén, hanem börtönben, elkülönítő táborokban lenne. Nem a fajuk, nem a bőrszínük, hanem a tetteik okán. Ennek pedig érvényt kellene szerezni, amíg még nem késő. Magyarország – soros EU-elnöksége okán és alkalmából – kidolgozta a maga romastratégiáját, s azt az összes európai állam figyelmébe ajánlja.

 

Ennek az alapja a munkahelyek teremtése, a képzés és a szakképzés, a társadalmi integráció következetes érvényesítése. A kérdés az: mennyire lesz foganatja mindennek? Én hiszem is, meg nem is, hogy programokkal rövid úton kezelhető lenne a kérdés.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Éljen 1956!

A Fidesz látványosan távol marad az 1956-os forradalom megemlékezésétől. A Fidesz Orbán Viktorrak az élen ugyanaz a kommunista csürhe, akik ellen a nép fellázadt 1956. októberében.

Szijjártó költekezései — Idén eddig csaknem 22 millió forintba került, hogy lefotózzák Szijjártó Pétert

Átlagosan havi 401 ezer forintot keres a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tevékenységét dokumentáló fotós, a minden közéleti szerepléséről videót készítő...

Nyílt levél Mr. Donald John Trump amerikai elnöknek — Köszönetnyílvánítás

Donald Trump amerikai elnök partióta gazdaságpolitikája teljes siker. Enélkül messze magasabb lenne a munkanélküliség az USA-ban. Gratulálunk és köszönetet mondunk az elnöknek.