Kommunikáció helyett valós tájékoztatást a gazdasági helyzetről!
2020.04.22 / 15:04 Pénzcsinálók Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

„Rend Párt”-vélemény:

● Románia gazdaságának zsugorodása 30 és 40 százalék közé tehető úgy, hogy még nem értük el a koronavírus-járvány csúcsát – nyilatkozta Virgil Popescu gazdasági miniszter.

 

Link itt:

Az IMF felbecsülte mennyivel csökken idén a magyar és a román GDP

 

● Erdélyben a Brassó megyei Keresztvár-on zavargások törtek ki, több helyen rendőröket dobáltak meg kövekkel.

Több francia külvárosból is tüntetésekről, kártevésekről érkeztek jelentések.

Lásd még, link itt:

2020.04.20. 15:19

Durva volt a húsvét, lövések dördültek Romániában

Újabb három helyszínen kellett erőt alkalmazniuk a román belügyi szerveknek az ortodox húsvét idején a kijárási korlátozásokat megszegő randalírozók megfékezésére - jelentette hétfőn az Agerpres hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva.

● Szlovákia

Matovič: 30%-kal csökkent az ország gazdasági teljesítménye

 

 

● Ausztria 5.2-7.5%-os gazdasági visszaeséssel számol

Az ország összesen 38 Md. Eurót (ez a 2019-es osztrák GDP közel 10%-a) különít el a koronavirus által előállt egészségügyi és gazdasági helyzet kezelésére.

(ORF, ZIB2, 2020. április 23.)

 

● 2020.04.21. 17:40

Nobel-díjas orvosprofesszor állítja, hogy ipari baleset terméke a koronavírus

Genetikailag manipulálták és az AIDS-t okozó HIV-vírus szekvenciáit tartalmazza a mostani világjárványt okozó koronavírus. Ezt állítja egy Nobel-díjas francia orvosprofesszor, óriási vihart kavarva ezzel a francia tudományos és médiaberkekben.

 

● 2020.04.17. 15:32

Ezt a 35 gazdasági lépést tette a kormány a válság ellen

A Portfolio összegyűjtötte az eddig napvilágot látott bejelentések alapján, hogyan úszhatja meg a magyar gazdaság a járvány hatásait.

 

„Rend Párt”-vélemény: óriási probléma az intézményrendszer fejlettlensége vagy teljes hiánya (pl. károk enyhítése, munkahelymegtartó lépések gyors és hatékony megtétele), vagy az állami bürokrácia, mely lassúvá, vagy elérhetetlenné teszi a támogatásokat.

Így marad a kézi irányítás, melynek eredménye a teljes káosz az államigazgatásban.

A kormány még mindig azt hiszi, a válság költségeit ráterhelheti a kisemberekre, a kis- és nagyvállalkozásokra, a multikra (lásd: unortodox válságkezelés vagy a korábbi bankadó)?

 

● Elsőre a Fidesz és Orbán Viktor népszerűsége emelkedett. De mi lesz akkor, ha a jövedelem nélkül maradottak boltokat kezdenek fosztogani és a válság zavargásokba torkollik?

És ki ellenőrzi a miniszterelnököt???

 

 


Itt kaphat információt Magyarországon

Ha kérdése van a koronavírussal kapcsolatban, hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os számon. Az információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról. A fertőzésről folyamatosan frissülő információk a koronavirus.gov.hu vagy az nnk.gov.hu weboldalon érhetők el. A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs e-mailes elérhetősége: koronavirus@bm.gov.hu. A levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

A szlovákiai maffiaállam végnapjai — El kell kezdeni ezt Magyarországon is!

Párját ritkító letartóztatási hullám zajlik hónapok óta Szlovákiában. Két országos rendőrfőkapitány, maga a speciális ügyész, további magas beosztású ügyészek, bírók, a...

Hány államtitkárra van szükség?

Miközben az ellenzéki önkormányzatokat sanyargatja a kormány, (főleg Budapest a fájó pontja), aközben a létszámuk és jövedelmük leverte a csillagos eget! A koronavírus járvány...

Bontják a Radetzky-laktanyát

A műemlékvédelem alatt álló épületegyüttes 2020. augusztusában hozott kormányrendelet szerint kiemelt beruházásnak minősül. — Ez annyit jelent, hogy a térre nyíló homlokzat...