Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Hajmeresztő a kormány hozzáállása a koronavírus járványhoz – Tisztelgünk az egészségügyben dolgozók előtt
2020.04.02 / 20:02 mfor.hu Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

Cudar világ jön?


„.. a napokban már sok kritikát kapott, hogy a magyar kormány a gazdaságban eddig keveset tett a károk elhárítása érdekében. Adó- és közteher-könnyítéseket csak pár ágazat kapott, a lakosság közvetlen pénzbeli segélyezését kizárták. (Pedig ezt már a konzervatív Donald Trump is meglépte.) A bérköltségek átvállalása, a bérgarancia-szabályok vagy a munkanélküli-ellátás bővítése sem jöhet szóba. Sőt, tegnap azt javasolták, hogy “aki elveszti a munkáját, az találjon gyorsan újat”.


Magyar Nemzeti „Rend Párt”-vélemény:

Ezt a bunkóságot a leghatározottabban visszautasítjuk! Ez pökhendi, ar-Rogán-s és cinikus!

Tisztelgünk az egészségügyben dolgozók előtt, akik önfeláldozóan és hősiesen helytállnak.

 

Lásd még:

 

Kemény kritikát kapott a kormány egészségpolitikája - mennyire jogos?

 


Magyarország a lehetséges tíz pontból csak kettőt szerzett a Bertelsmann Alapítvány fenntartható kormányzás indexének (SGI) egyik alindexében, amely azt méri, hogy a kormány mennyire hallgat a szakemberek tanácsaira. Ezzel a vizsgált országok közül Magyarország az utolsó – írta meg a The Brussels Times, amit a Hírklikk szúrt ki.
Az írás utal arra, hogy a járvány politikai megpróbáltatást jelenthet Orbán számára az egészségügyi rendszer állapota miatt. Az index összeállítói igen kritikusak, szerintük
„az Orbán-kormány nem mutatott érdeklődést a független és tudáson alapuló szakvélemények kikérése iránt, és maga ellen fordította a vezető szakembereket, akik korábban rokonszenveztek vele."

 

Azt is írják, hogy a független kutatás elutasításában nem csupán a szakemberek véleményére nem kíváncsi, hanem" valóságos kultúrharcban elhallgattatták a kritikus tudósokat, és ellenőrzésük alá vonták a tudományos kutatás intézményeit”.

Kovácsy Zsombor egészségügyi jogász: Most még fontosabb az őszinte tájékoztatás.

Az írás szerint a járvány politikai megpróbáltatást jelenthet Orbán Viktor számára az egészségügyi rendszer állapota miatt. Erről az SGI index 2019-es kiadása megállapítja: nagyon nagy a hiány személyzetből, mind az orvosokból, mind az ápolókból, különösen a szegényebb vidékeken, és az egészségügy vált Magyarországon a politika egyik leginkább konfliktusos területévé.


Úgy látják, hogy a rendszer működését nehezíti, hogy nincs külön egészségügyi minisztérium. Emellett a magyarországi egészségügyi költségvetés a legalacsonyabbak között van az OECD-államok között, alig érik el a szervezet átlagának a felét az egy főre jutó egészségügyi kiadások.  Ez az oka annak, hogy nagyon sok orvos és ápoló emigrált nyugatra, ahol lényegesen többet kereshet. Egyes kórházakban az orvoshiány miatt, már egész osztályokat kellett bezárni.

 

 


Itt kaphat információt Magyarországon

Ha kérdése van a koronavírussal kapcsolatban, hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os számon. Az információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról. A fertőzésről folyamatosan frissülő információk a koronavirus.gov.hu vagy az nnk.gov.hu weboldalon érhetők el. A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs e-mailes elérhetősége: koronavirus@bm.gov.hu. A levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld.


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

MEGFOSZTOTTÁK A TRANSZ EMBEREKET A NEMÜK ELISMERTETÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉTŐL

Az Országgyűlés kormánypárti többsége nem sokkal ezelőtt megszavazta azt a törvénymódosítást, amely megfosztja a transz embereket a nemük jogi elismertetésének lehetőségétől.

Orbán fejében megszületett a 2. Soros-terv

A felcsúti miniszterelnök és a csicskái nem unják még a "sorosozást", aduászként húzzák elő Soros György nevét a pakliból, és pókerarccal állítanak ordas hazugságokat róla. Ma...

Krekó Péter: "Felismerték, 2022-re a kormányt komolyan fenyegeti a hatalom elvesztése"

Nem volt még olyan szintű átalakítás a rendszerváltás utáni Magyarországon, ami ennyire megnehezítette volna egy következő kormány dolgát – mondta Krekó Péter, a Political Capital...