Folytatódik a Magyarországot érintő illegális migrációs nyomás
2013.06.12 / 12:07 infoRádió / POLICE.HU Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!
Június 7-és 9. között a rendőrség 395 fő, többségében koszovói (227 fő) tiltott határátlépőt fogott el Magyarország külső határszakaszain, 394 fő elfogására a szerb határszakaszon került sor. További 44 fővel szemben jártak el a külső határok ellenőrzésért felelős szerveink egyéb, migrációval összefüggő jogellenes cselekmények miatt. 

Az ország területén 31 olyan személyt fogtak el, akik jogszerűtlenül tartózkodnak Magyarországon vagy Magyarországon menekülteljárás alatt állnak és jogellenesen kívántak a schengeni térség más tagállamaiba továbbutazni. Az elfogásokra főként Győr-Moson-Sopron megyében, Komárom-Esztergom megyében, illetve egy esetben Budapest Keleti-pályaudvar területén került sor.

Az illegális migrációval összefüggő elfogások száma 2013. május végére elérte a korábbi évek egész éves adatait. A napi elfogások a szerb határszakaszon átlagban meghaladják a 100 főt. Az év elejétől június 6-áig a külső határokon a rendőrség 10075 külföldit állított elő tiltott határátlépés miatt, amelyből 8313 főt a szerb határszakasz határrendészei fogtak el. Az előállított külföldiek közül ezen időszakban 7597 fő jelezte a rendőrség számára, hogy menekültkérelmet kíván benyújtani, ezért a Rendőrség átszállította őket a menekültügyi eljárást lefolytató Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal befogadó állomásaira.

A tiltott határátlépést elkövetők elsősorban koszovói, afgán és pakisztáni állampolgárok, de jelentős számban érkeznek az afrikai kontinens szinte valamennyi országából is.

A rendőrség továbbra is jelentős erőkkel őrzi a szerb határszakaszt, az itteni migrációs helyzet kezelésében az érintett megyék állománya mellett a Készenléti Rendőrség, illetve további megyék megerősítő állománya is részt vesz. A rendőrség jelentős technikai fejlesztéseket hajtott végre a külső határszakaszain és a napokban is a Külső Határok Alap terhére új schengen-buszok és mobil hőkamerás járművek átadására kerül sor.
Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Vukics szerb elnök nem tudta mit írt alá Trump elnöknél

A megállapodás szerint Szerbia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe.

Trianon-árok

A város közepére, a Parlament elé, az eddigi legkedveltebb tüntetéshelyszínre, tönkretéve a Budapesten forgatott mindenféle filmek messze legnépszerűbb látványát, még annál is...

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a külgazdasági és külügyminiszter, mióta kiderült, hogy a múlt héten Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.