Folytatódik a kleptokrácia és az intézményesített korrupció — Újabb 9 évre Polt Péter lett a Fidesz védőügyvédje
2019.11.06 / 11:12 Hírklikk.hu Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Ehhez képest hab a tortán, hogy Polt Péternek és jelenlegi feleségének ugyanabban a balatoni apartmanházban van tulajdona,, amelyben Rákosfaly Zoltán ügyvéd, a Borkai Zsolt által kurvázására is használt luxusjacht egyik utasa is birtokol egy lakást.

Ennél függetlenebbb legfőbb ügyészt, ha mernénk, sem tudnánk elképzelni. A Polt Péter vezette ügyészség – és tényleg csak néhány példa – máig nem hallgatta ki azokat a kopaszokat, akik 2016 elején megakadályozták Nyakó István szocialista politikust abban, hogy beadjon egy népszavazási kezdeményezést. Ugyancsak nem hallgatták meg Erdősi Lászlónét, a herceghalmi fideszes polgármester feleségét, akit Kubatov Gáborhoz köthető kopasz fiatalemberek segítettek. És nyilván annak is szigorúan szakmai okai vannak, hogy az ügyészség gyanúsítottként nem hallgatta ki Kósa Lajost, aki egy meglehetősen furcsa és korrupciógyanús ügybe keveredett a csengeri örökösnőként ismert Szabónéval. Szabóné egy állítólagos ezerháromszázmilliárd forintos örökség kezelésével bízta meg az egykori debreceni polgármestert, aki a megbízást elvállalta, és erről írásos bizonyíték is van.

S ugyancsak nem lépett a Polt Péter vezette szervezet az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) jelentésében megfogalmazott igen súlyos vádak kapcsán, melyeknek főszereplője Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje. Az ügyészséget ért kritikákra Polt Péter hivatala rendre azt válaszolja, hogy ők mindig a törvények szellemében, szakmaiságtól vezérelve és pártatlanul járnak el.

Polt Péter portréjához hozzátartozik az a videó is, amelyet a Magyar Narancs ez év elején tett közzé, s amelyen az látható és hallható, hogy Tordai Bence képviselőnek a parlament folyosóján sikerült megkérdeznie Polt Pétert arról, hogy nyilvánosságra hozzák-e az Tiborcz István egykori cégére meglehetősen terhelő megállapításokat tartalmazó OLAF-jelentést. A legfőbb ügyész szó szerint a következőket válaszolta: „Az OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalát a büntetőeljárási szabályok szerint lehet elrendezni, a szabályok szerint pedig az OLAF feljelentésének részét képezik.”

Mivel feltételezzük, hogy ezt a mondatot nem mindenkinek sikerült elsőre megértenie, elmagyarázzuk, hogy mit is válaszolt a legfőbb ügyész a képviselő kérdésére. Gyakorlatilag a következőket mondta: semmi akadálya, hogy mindenki megismerje, mi áll a jelentésben, de csak abban az esetben, ha fennállnak azok a körülmények, melyek lehetővé teszik, hogy a jelentésben foglaltak nyilvánosára hozatalának ne legyen semmi olyan akadálya, ami törvényi szabályozás keretében meggátolja az OLAF jelentés megismerésének lehetőségét. Utóbbi esetben ugyanis biztosítani kell, hogy a törvényi keretek betartása mellett, valamint a jogszabályok alkalmazása folytán ne sérüljenek azok a jogosítványok, melyek a büntetőeljárási szabályok szerint a feljelentés részét képezik.

Lásd: Transparency jelentés 2018, Magyarország a vizsgált 180 ország közül a 64. helyen áll. Még Románia is előrébb van a 61. helyen. Ausztria a 14., Svájc a 3., Szerbia a 84. helyen.

https://www.transparency.org/cpi2018

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Trump amerikai elnök bezáratta a houstoni (Taxas) kínai konzulátust

Az Egyesült Államok felszólította Kínát, hogy péntekig (2020.07.24.) zárja be a houstoni konzulátusát „az amerikai szellemi tulajdon védelme érdekében".

Mi lesz a járvány után?

A koronavírus-járvány elvezethet egy új társadalmi szerződéshez.

A független média halála Magyarországon

Miközben a kormány felszámolja az Index-et, az ország vezető digitális lapját, teljes gőzzel igyekszik a nyugati közvéleményt saját igazáról meggyőzni és oldalára állítani, —...