Éljen 1956. október 23. – „A harc folyik tovább!”
2011.10.18 / 09:35 – MNO – Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!


„Emlékezés” 1956-ra?

 

Elvennék a szemérmetlenül magas nyugdíjat a „hóhéroktól”

2011. október 13. 16:37 MNO - WA

Hétfői ülésén napirendre veszi a Fidesz parlamenti frakciója a szocializmus egykori vezetőit megillető kiemelt nyugellátások megvonásának kérdését – mondta el az MTI-nek csütörtökön Wittner Mária, akinek javaslatára a kormánypárti képviselőcsoport foglalkozik majd a témával.

A fideszes országgyűlési képviselő, ’56-os halálraítélt kifejtette: a tanácskozáson arra tesz majd javaslatot, hogy a frakció szakmai osztálya alkosson jogszabálytervezet arra, hogy vonják meg az áldozatokénál „szemérmetlenül” magasabb nyugdíjat azoktól a „hóhéroktól”, akik „az előző rendszerből éltek”, köztük munkásőröktől, párttitkároktól. Ezt a pénzt pedig 56-os szervezeteknek és a megtorlások áldozatainak adná. Mint fogalmazott, „végre igazságot kellene tenni ebben az országban”. Wittner Mária elmondta, mindezt több magánszemélynek és ’56-os szervezet képviselőjének, így például a Történelmi Igazságtétel Bizottságot (TIB) vezető Regéczy-Nagy Lászlónak a megkeresése után kezdeményezi. Regéczy-Nagy László az MTI-nek úgy fogalmazott, az előző rendszer vezetőinek kiváltságai máig érintetlenek, „a kommunista állam akkor a hatalmukat védte, a jogállam ma a pénzüket védi”. Mindketten rámutattak arra, hogy az ’56-osoknak járó nyugdíjkiegészítés mértéke a Gyurcsány-kormány döntése miatt évek óta nem emelkedik, amit elfogadhatatlannak tartanak.

(MTI)

http://www.mno.hu/portal/815950

 

 

Ajánlott blog:

http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=furaila


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Vukics szerb elnök nem tudta mit írt alá Trump elnöknél

A megállapodás szerint Szerbia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe.

Trianon-árok

A város közepére, a Parlament elé, az eddigi legkedveltebb tüntetéshelyszínre, tönkretéve a Budapesten forgatott mindenféle filmek messze legnépszerűbb látványát, még annál is...

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a külgazdasági és külügyminiszter, mióta kiderült, hogy a múlt héten Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.