Búcsú Szőcs Gézától (1953-2020)
2020.11.15 / 09:21 DUNA-TV, Magyarnemzet Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A Magyar Nemzeti „Rend Párt”-véleménye:

● Mély fájdalommal vettünk búcsút a 2020. november 5-én ehúnyt költőtől, Szőcs Gézától.

Élete szenvedéssel, üldöztetéssel és meg nem értéssel volt tele. A „rendszerváltás” után kapta meg méltó elismerését.

● Mély tisztelettel és hálával adózunk a Svájci Államszövetségnek, hogy 1986-ban befogadta a költőt, védelmet és vendégjogot biztosított neki.

Svájc 1945 és 1956 óta számos magyarnak (művészeknek és egyszerű embereknek) nyújtott menedékjogot és állt ki a nemzetközi fórumokon az emberi jogok védelméért. — Ezeket a gesztusokat nem lehet eléggé megköszönni, ezzel Svájc a magyarság fennmaradását is szolgálta.

● Példaértékünek tartjuk Svájc politikai berendezkedését és a békéért és az igazságosságért való kiállását.

● A bucsúszerttartásból:

422. dicséret: Hadd menjek Istenem, Mindig feléd

 

● 2010-ben így írt Géza:

„Meghatározni nem fogom magam, de azok számára, akik foglalkoznak ilyesmivel a következő támpontokkal szolgálok: úgy gondolom, hogy szeretnünk kell ellenségeinket is, mint felebarátainkat és felebarátainkat mint önmagunkat. Osztom azt a meggyőződést, hogy a rosszat nem győzheti le a kisebbik rossz, csak a jó, de védem a rosszat a még rosszabb ellen.”

 

 

Utolsó modosítás: 2020.11.17.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Emlékezzünk a Soá áldozataira!

Idén a Gergely naptár szerint április 8-ra esik Jom HáSoá, a Holokauszt Emléknapja (Niszán hó 27.) Április 8-án este 6-kor az áldozatok emlékére gyújtott gyertya mellett időt adunk...

Követeljük állítsák vissza a „régi” Nemzeti Szinházat

Követeljük a „régi” Nemzeti Szinház kisszaállítását! Budapesti lakcímmel rendelkező önkéntes aláírásgyűjtők jelentkezését várjuk az 1965-ben lebontott Blaha Lujza téri...