Bajai választás – az Együtt-PM és az MSZP megóvja a végeredményt
2013.09.25 / 11:23 InfoRádió / MTI Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A független képviselő Karácsony Gergely azt mondta, a kampány során a Fidesz "minden lehetséges erkölcsi határt átlépett, hiszen mocskolódó kampányt folytatott a jelöltünkkel szemben". Hozzátette: emellett a kormánypárt a törvényességi határokon is túlment, mert "videofelvételek bizonyítják, (...) hogy az egyik szavazókörben megsértették a választási szabályokat, hiszen szervezett módon vitték az állampolgárokat szavazni".

A PM politikusa azt mondta, véleményük szerint a törvénysértés érdemben befolyásolta az eredményt, mert közös jelöltjük az öt választókerületből hármat megnyert, a negyedikben pedig, ahol nagyon szoros eredmény született, helytállt. Hangsúlyozta, a Fidesz jelöltje csak abban a kerületben kapott jóval több szavazatot, ahol a legkiszolgáltatottabb és legnehezebb helyzetben élők laknak, "és éppen ott, ahol a helyi roma önkormányzat vezetője folyamatosan levezényelte a választást". 

Hozzátette: "szemtanúk állítása szerint", az önkormányzati vezető felesége, szavazóköri delegáltként sms-ben folyamatosan tájékoztatott "valakiket", hogy kik mentek el szavazni és kik nem.

Kérdésre válaszolva azt mondta, még nem egyértelmű, hogy a helyi vagy a területi választási bizottsághoz kell-e benyújtaniuk az óvásukat.

A képviselők felhívták a figyelmet arra, hogy az interneten meg fogják osztani a - véleményük szerint - bizonyító erejű videót. Nem sokkal később "Együtt 2014" név alatt közzétettek egy felvételt, amit egy útszélen álldogáló csoport mögül vettek fel az ellenzéki pártok aktivistái. A filmen látható egy férfi, aki először elköszön a csoporttól, átsétál az úttesten, majd kicsit távolabb újra keresztezi az utat, de ekkor már egy másik férfihoz megy oda. Tőle, a helyenként nehezen érthető felvétel felirata szerint azt kérdezi: "Elnök úr! Van olyan, hogyha háromszor itt vagyok, vagy hogy értve tízszer, ez izé, valami törvényvétség?" A kérdezett válasza: "Semmi, semmi, akár ötvenszer is jöhetsz".

Baján vasárnap tartottak időközi önkormányzati választást, ahol a Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en szavaztak. Második helyen Teket Melinda, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje végzett, 406 szavazattal. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.


A Rend Párt véleménye:

● A választási csalás többé-kevésbé nyilvánvaló.

● Legfontosabb célunk: Helyreállítani a közélet tisztaságát!


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Vukics szerb elnök nem tudta mit írt alá Trump elnöknél

A megállapodás szerint Szerbia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe.

Trianon-árok

A város közepére, a Parlament elé, az eddigi legkedveltebb tüntetéshelyszínre, tönkretéve a Budapesten forgatott mindenféle filmek messze legnépszerűbb látványát, még annál is...

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a külgazdasági és külügyminiszter, mióta kiderült, hogy a múlt héten Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.