A független média halála Magyarországon
2020.07.26 / 18:16 HVG Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Miközben az Indexnek kampó, külföldön tovább nyomul a kormánypropaganda

2020.07.26. 09:20


A független magyar sajtó bedöntése alatt is nagy erőkkel dolgozik az Orbán-kormány külföldi propagandagépezete. Brit lapok szerint ezeknek a Habony Árpádhoz és a Fideszhez köthető angol nyelvű internetes oldalaknak is az illiberális filozófia terjesztése a célja.

Az erősen jobboldali brit újság, a Daily Telegraph szerint az Index esete azt bizonyítja, hogy Magyarországon omlik össze a független sajtó, ám közben a kormány külföldön is rendületlenül terjeszti a propagandát. A legnépszerűbb hírportál szerkesztőinek távozása ismét felvetette az aggályokat a magyar média önállósága kapcsán, annál is inkább, mert a munkatársak azt mondják: azért mennek, mert beavatkoztak a szuverenitásukba, hatalombarát irányvonalra igyekeznek őket rábírni.

 

A Magyar Nemzeti „Rend Párt”-véleménye:

● Tiltakozunk a független média felszámolása ellen. Követeljük a független, sokszínű közmédiát, kormánypropaganda helyett.

● Támogatjuk a 2020.07.24-ei tüntetőket az Index oldalán.

 

Linkek itt:

https://hvg.hu/nagyitas/20200724_index_tuntetes_nagyitas_galeria

 

Der Standard: Magyarország a teljes sötétség felé tart

Az osztrák lap szerint az Index bedarálása után nem túl rózsásak a kilátások: Orbán Viktor mindent meg fog tenni, hogy további lapokat lehetetlenítsen el.

 

 

 

Frissitve: 2020.07.27.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Szijjártó költekezései — Idén eddig csaknem 22 millió forintba került, hogy lefotózzák Szijjártó Pétert

Átlagosan havi 401 ezer forintot keres a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tevékenységét dokumentáló fotós, a minden közéleti szerepléséről videót készítő...

Nyílt levél Mr. Donald John Trump amerikai elnöknek — Köszönetnyílvánítás

Donald Trump amerikai elnök partióta gazdaságpolitikája teljes siker. Enélkül messze magasabb lenne a munkanélküliség az USA-ban. Gratulálunk és köszönetet mondunk az elnöknek.

Háború Karabahban: Azerbajdzsán oldalára állt a magyar kormány — Tiltakozunk!

Kiáll Azerbajdzsán területi integritása mellett Magyarország – közölte csütörtökön a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Index megkeresésére a Hegyi-Karabahban kitört...