90 éves asszony kilakoltatása - Cser-Palkovics nem válaszol
2011.07.04 / 13:15 MSZF Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Simó Endre, az MSZF szervezője még szombaton azonnali intézkedést kért a család védelmében Cser-Palkovics Andrástól, Székesfehérvár polgármesterétől, a Fidesz országgyűlési képviselőjétől, de nem kapott választ, jóllehet az üzenetet visszaigazolták a polgármester titkárságáról. Simó hétfőn személyesen beszélt telefonon a 90 éves asszonnyal, aki fel sem tudta fogni, hogy másnap kilakoltatják. A kettejüket gondozó kisebbik fia június 22-én kérelemmel fordult a végrehajtás felfüggesztéséért, de a székesfehérvári bíróság elutasította, és elrendelte a kilakoltatást július 5-re, kedd reggel 8 órára. Az MSZF szervezője megtudta, hogy a családnak semmilyen más lakhatási lehetőséget sem ajánlottak fel. Nincs hová menniük. A hitelt felvevő Vincze Tamás az Aegon Magyarország Zrt-től kapta a kölcsönt. Az elárverezett házat az Első Magyar Ingatlan Bróker és Ingatlanforgalmazó Kft. Vásárolta meg. A végrehajtással Wölfinger Ottót bízták meg. A Magyar Szociális Fórum felháborodásának ad hangot a Vincze családdal szembeni embertelen bánásmód miatt, és arra kéri a sajtót, valamint az igazságérzetükben sértett embereket, hogy minél nagyobb számban jelenjenek meg kedden reggel 8 órakor a kilakoltatás helyszínén: Székesfehérváron, a Selmeczi utca 9. szám alatt, és álljanak ki védtelen embertársaink mellett. Simó Endre szerint a Vincze család kilakoltatása a kormánynak a bankokkal kötött kiegyezésének első kirívó embertelen következménye.

 

Székesfehérvár, 2011. július 5. kedd

Székesfehérváron kedden reggel társadalmi ellenállásba ütközött a 90 éves asszony és rokkant fiának kilakoltatása. A végrehajtók, valamint a támogatásukra kivezényelt rendőrök nem vállalták az erőszak igénybe vételét a Vincze család kapuját élőlánccal elálló civilekkel az idős nénivel és két fiával szemben – jelentette a helyszínről a Magyar Szociális Fórum szervezője.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Vukics szerb elnök nem tudta mit írt alá Trump elnöknél

A megállapodás szerint Szerbia áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe.

Trianon-árok

A város közepére, a Parlament elé, az eddigi legkedveltebb tüntetéshelyszínre, tönkretéve a Budapesten forgatott mindenféle filmek messze legnépszerűbb látványát, még annál is...

Röhejes produkciót mutatott be valós magyarázatok helyett a jachtozásról Szijjártó

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a külgazdasági és külügyminiszter, mióta kiderült, hogy a múlt héten Szíjj László hatmilliárd forint értékű luxusjachtján utazott.