Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Programpontjaink - Kultúra és oktatás


Kultúra, oktatás, kutatás-fejlesztés és társadalom
===========================================

Oktatás:

Szükséges az oktatás súlypontjának áthelyezése az elméletről a gyakorlatra (duális képzés), világszínvonalú képzést kívánunk minden területen.

Javaslatok:
Az egyetemek és főiskolák költségvetésüket részben (20–50%-ban) saját maguk fedezzék kutatással és megbízásokkal a gazdaságból, az iparból, az egészségügyből, a közlekedésfejlesztésből.

Szükséges a kutatás-fejlesztés GDP-hez viszonyított arányának növelése.

A felsőoktatás legyen rész-költségtérítéses, a költségek kb. 10%-át fedezzék a tanulók. Rászorultság esetén önkormányzatok, segélyszervezetek és alapítványok bevonásával.

Javasoljuk a szabad iskola- és tanintézet-választást.
Támogatjuk a tehetséges fiatalok képzését, kitörésük elősegítését célzott programokkal (pl. külföldi ösztöndíj).

Célzott programokkal a fiatalok konfliktuskezelő, az erőszakot megelőző és a társadalmi feszültségeket feltáró képességeit kívánjuk fejleszteni.

Fellépünk kulturális-építészeti örökségünk (imaházak, tornyok, gyárak, emlékművek, kutak, keressztek, színházak, városnegyedek, régi járművek stb.) védelméért és megőrzéséért.

 

© MNRP – Minden jog fenntartva
Másolás, tárolás, továbbítás a forrás megjelölésével engedélyezett.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.