Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Programpontjaink - Amit megteszünk

A Magyar Nemzeti Rend Párt kivonatos akcióprogramja – Amit megteszünk

===============================================================

 

● Felszámoljuk a korrupciót.

● Elszámoltatjuk a közpénzek kezelőit. (Ehhez feltétlen szükséges a jogrendszer átalakítása, az ügyészség intézményének reformja.)

● A törvény előtt mindenki egyenlő, – megszüntetjük az immunitás intézményét.

● Eltöröljük az Áfá-t, helyette progresszív jövedelmadót vezetünk be. Új adórendszerrel erősítjük az önkormányzatokat, a jövedelemadó 1/3-a illetné az államot, a másik 2/3 helyben maradna, illetve az önkormányzatok adókulcsok bevezetésével csökkenthenék, illetve növelhetnék bevételeiket. A közpénzek felhasználását átláthatóvá tesszük.

● Az államháztartást egyensúlyba hozzuk. Az államadóság kapcsán moratóriumot hírdetünk és tárgyalásokat kezdünk az adóság átütemezéséről, illetve eltörléséről.

● Teljesen megújítjuk a közmédiát és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot. Átláthatóvá tesszük a közintézmények működését. – Támogatjuk a párbeszédet és megegyezésre törekszünk a társadalmi rétegek között. A közmédiának számos minőségi feltételnek kell megfelelni: Kiegyensúlyozottság, sokszinűség, szinvonalas tudósítás, héttérinformációk szolgáltatása, tényfeltárás, átfogó hírszolgáltatás a vilég politikai életéről, gazdasági fejlődéséről, stb.

● A tájékoztetás és közbeszéd helye a független, kritikus, tényfeltáró közmédia. Támogatjuk hogy minden párt, országért dolgozü szervzet egyenlő elbírálás alá essén és egyenlő megnyilvánulási lehetőséghez jusson.

● Az állami, önkormányzati szervek működését egyszerüsítjük, hatékonyságukat növeljük, a bürokráciát visszaszorítjuk és polgárbarát szolgáltatást vezetünk be. Az állami és önkormányzati szervek működésénél a feladatokat újra felosztjuk. Alapfokú helyi feladatok (pl.: szociális- és háziorvosi ellátórendszer, patikahálózat, alapfokú iskolák, sportlétesítmények, helyi rendőrség, stb.) teljes mértékben önkörmányzati kézben lennének (szubszidiaritás elve).

● Erősítjük és támogatjuk a valódi, független civil szférát.

● Javítunk a közbisztonságon, erősítjük a rendfenntartó szerveket, javítjuk a bérezést és a munkafeltételeket.

● Az egészségügy, a szociális rendszer, az oktatás, a tömegközlekedés átfogó reformra szorul. A problémákat konzekvensen fogjuk kezeljük és a megoldásokon fogunk dolgozni.

● Az egyházat és az államot szétvállasztjuk, az eddigi kölcsönös egymásrautaltságot megszüntetjük. Azt a nézetet képviseljük, hogy a hívek tartsák el az egyházat (kivéve a közfeladatokat ellátó funkciókat).

● A bevándorlókat visszaküldjük hazájukba, az állampolgárságot, letlepedési engedélyt visszavonjuk. Ezzel együtt megszüntetjük a letelpedési kötvényeket is.

 

© MNRP – Minden jog fenntartva

Másolás, tárolás, továbbítás a forrás megjelölésével engedélyezett.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.