Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Véget ért a riói környezetvédelmi konferencia, a Rio+20
2012.06.24 / 11:58 InfoRádió Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A konferenciát óriási készülődés előzte meg. Az ipari országok meghívottai közül az USA elnöke Barack Obama, a kínai elnök Hu Jintao és a német kancellár Angela Merkel visszamondták részvételüket. De több tucat állam és kormányfő megjelent. Magyarországot Áder János képviselte.

 

Áder János az ENSZ fenntartható növekedéssel és környezetvédelemmel foglalkozó brazíliai világkonferenciáján azt mondta: az emberiség közös jövőjének egyik legnagyobb kérdése a víz lesz. Az államfő emlékeztetett arra, hogy napjainkban több mint egymilliárd ember nem jut tiszta ivóvízhez, és az ENSZ adatai szerint 25 éven belül az emberiség fele él majd olyan területen, ahol súlyos gondot okoz a vízellátás.

Áder János a Rio+20 tanácskozáson hangsúlyozta: a magyarok készek hozzáadni tudásukat, megosztani fejlett vízgazdálkodási kultúrájuk tapasztalatait a többi országgal.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...