Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Van választás!
2014.01.16 / 11:02 Rend Párt Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Van választás!

 

Helyzetértékelés 2014. január közepén

Az utóbbi 24 év magyarországi politikája fordulóponthoz érkezett. Mára mindenki számára világossá vált, hogy a rendszerváltás utáni politikai berendezkedés csődöt mondott. Hazánk éllovasból (vasfüggöny lebontása) sereghajtóvá (gazdasági fejlődés) csúszott le. Kezdeti előnyeink kihasználatlanok maradtak, a rendszerváltás szertefoszlott álmokat, összevisszaságot, vadkapitalizmust, munkanélküliséget és a közbiztonság megromlását hozta − szabadság és jólét helyett. Helyzetünket ma a stagnálás, a letörtség, a várakozás jellemzi.

Politikai osztályunkról a legrosszabb bizonyítványt lehet kiállítani.

Az alvilág beépült a politikába; vagy a politika alvilági? Nemzeti létünk alapkérdései (fennmaradásunk, gazdasági, társadalmi fejlődésünk és határon túli nemzettestvéreink egyéni és kollektív jogai) megválaszolatlanok, és vádiratként állnak politikai, gazdasági, szellemi, vallási elitünk előtt. Politikai elitünk saját fennmaradását és jólétét helyezte az első helyre, megfeledkezve kötelességéről, esküjéről, választóinak tett ígéreteiről, hazánk alapvető érdekeiről, igényeiről és jövőnkről. Minden szempontból hiányzik a távolbalátás, a koncepció keresése és megtalálása, a lehetőségek és veszélyek reális és célszerű felmérése. Hol van az az államférfi, akinek szívügye a haza és a nemzet sorsa, jövője és jóléte, aki jótevő, aki szolgál, aki saját tulajdonából áldoz, aki adakozik, jótékonykodik, tehetségeket támogat, aki társadalmi szakadékokat fed be, aki a társadalmi párbeszédet serkenti?

Lásd:

http://osszefogaspart.hu/politikus-vagy-allamferfi/34-politikus-vagy-allamferfi

 

A közép-jobbközép oldal – és a Fidesz, a fekete lyuk

2010-ben a Fidesz-KDNP kétharmados győzelmét a listás szavazatok egyharmadával érte el. Feltűnő, hogy 173 egyéni képviselőt juttatott a Parlamentbe, míg a második helyen álló MSZP csak kettőt. Sem az LMP, sem a Jobbik egyéniben nem jutott képviselőhöz. Függetlenként csak Molnár Oszkár, Edelény polgármestere szerzett mandátumot.

Lásd:

http://hu.wikipedia.org/wiki/2010-es_magyarországi_országgyűlési_választások

http://hu.wikipedia.org/wiki/Jelenkori_magyarországi_országgyűlési_választások

A narancstöbbség, Orbán Viktorral az élen, mindent megtehetett – és meg is tett. Az eredmény szánalmas és kiábrándító – a tehetségtelenség beismerése helyett a külföldre és az ellenzékre mutogat. A Fidesz-média győzelmeket harsog (MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT), rezsicsökkentések diadalától hangos, pedig rosszabbul élünk, mint 2010-ben, tovább nőtt a szegénység Magyarországon (http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/dobbenetes_adatok_tovabb_nott_a_szegenyseg_magyarorszagon.571254.html). Hazánk hitelképessége a bóvli kategóriába süllyedt (Fitch Ratings, 2013. dec. 11.). Orbán Viktor mérhetetlenül alulbecsüli a magyar választókat, amikor a lepusztult, kifosztott, rosszul és felelőtlenül irányított állami vállalatok vezetőit tízmilliós karácsonyi jutalomban részesíti (MÁV, BKV), miközben a kalauzoknak, pályamunkásoknak, mozdonyvezetőknek 25 ezer forinttal kell beérniük. A Fidesz azzal riogatja a választókat, hogy az MSZP kormányra kerülése drasztikus adóemeléssel jár. A program nélküli Fidesz gátlástalanul közpénzen kampányol, és – a többi parlamenti párthoz hasonlóan – a megosztás politikáját folytatja, mintha a társadalomban nem lenne elég szakadék. Mintha szüksége lenne a széthúzásra, nem lenne elég a fölénye. A KSH-nak az ipari termelés növekedésére utaló adatai (2014. január 7.) túl alacsonyak ahhoz, hogy gazdasági fellendülésről és ezzel együtt a foglalkoztatás jelentős emelkedéséről lehetne beszélni. A kormányzati intézkedések felszíni tüneteket kezelnek (pl. közmunka), a társadalom problémái iránti érzékenység nélkül mélységében is átfogó reformokat lehetetlen véghezvinni – és ez a reformdugó a társadalom minden szintjén érezhető. Orbán (mint a többi) nem érti a magyar társadalmat, az ország vezetésére teljességgel alkalmatlan. Hiányzik belőle az önkritika, bármily hatalmi többség álljon mögötte. Felvetődik a kérdés: a Fidesz lenne az emberek megmentője?

A kudarcok magyarázata lehet, hogy a Fidesznek a történelmi Magyarországhoz és hagyományaihoz semmi köze! A Fidesz éppúgy lop és korrupt, mint a baloldal – ennélfogva bűnözők –, és mindkettő kommunista gyökerei tagadhatatlanok, vezetői egytől egyig a Kommunista Ifjúsági Szövetségből (KISZ) kerültek ki. Felvetődik még egy kérdés: vajon miről szólnak majd a 2014-es választások? A koncról, a hatalom megszerzéséről, megtartásáról?

A Fidesz még nem vette észre, hogy rég eljárt felette az idő, mert egy megújulásra képtelen, begyepesedett agyú, korlátolt társaság. 1989 szelleme nyomaiban sincs jelen.

A rezsicsökkentés bumeránghatása még nem érezhető, de a tél beálltával hamarosan ellátási zavarok keletkezhetnek, vagy a közüzemi hálózatok karbantartásával lesznek gondok, melyek állapota amúgy sem jó. (Magyarország az energiahordozókat és nyersanyagokat külföldről szerzi be, árukat pedig piaci törvények határozzák meg, nem a kormány.) A bankok bár közvetve, de áthárítják a költségeket az ügyfelekre (illetékek, tranzakciós díjak megemelése). A szemétszállítás és -újrahasznosítás deficites. A lyukat állami forrásokból kell betömni.

 

A Fidesz 2006-tól szövetségest váltott (MDF helyett KDNP) és 2010-es győzelme után elsöprő fölényét és az állami forrásokat – a sajátjaként – felhasználva magába szippantotta kereszténydemokrata szövetségesét. Ugyanerre a sorsra jutott 2013-ra a MIÉP is.

A „MIÉP-Jobbik a Harmadik Út” 2006-ban 2,2 százalékot ért el. Ezt követően a Jobbik a botránypolitizálást választotta, 2010-re többmilliárdos támogatást kapott külföldről, ebből finanszírozta kampányát. A Jobbik a Parlamentbe jutás óta keresi önmagát, nemzetmentő elképzelései zavarosak és ellentmondásosak – igazi káoszpárt. Vezetői hiteltelenek, tapasztalatlanok, következetlenek, emberi gyengeségekkel küszködnek. Botrányoktól felkavarva, saját demagógiájának kudarcát felismerve kétségbeesetten középre (azaz a Fidesz felé) nyitott. Radikalizmusa valós politikai tettek helyett kimerül a retorikában (például Deák tér, 2013. október 23.).

A Civil Összefogás Fórum (CÖF), a civilnek mondott társadalmi szervezetek és a közmédia mind Orbán Viktor kiszolgálói, valamennyien tőle függnek és kapják fizetésüket. A közmédia egyoldalú, a szavazópolgárokat megtéveszti a féligazságok hangsúlyozásával (médiatörvény stb.), esetenként direkt hazugságokkal (parlamenti munka, stb.). Ezzel teljesedett be a fekete lyuk elmélet: a szellemileg törpe Fidesz minden körülötte lévőt magába szippantott – Orbán Viktor irányításával.

 

A közszolgálati média

Egy modern demokráciában központi szerepet játszik a tájékoztatás – a kritikus, tényfeltáró és sokszínű média. Magyarországon viszont a média a hatalmon lévő párt kiszolgálója, és elfogultan, önkényesen szelektál. Gumicsontokat rág, álhíreket kreál, butít – mintha csak azon lenne, hogy minden változást megakadályozzon. A háttérben a hatalommal összefonódó NBH (Nemzetbiztonsági Hivatal) áll.

A kereskedelmi média nyíltan vagy burkoltan elkötelezettje egyik vagy másik oldalnak.

A független internetes média (pl. Nemzeti Hírháló) semmivel sem jobb. Ők jó szándéktól fűtve cenzúráznak, hamisítanak, hazudnak, mocskolódnak.

A választópolgárnak, hogy megfelelő ismeretekhez jusson és véleményét kialakíthassa, az egész médiát át kell kutatnia és magának is hírszerzői, -szerkesztői képességekkel kell rendelkeznie. Ez a helyzet abszurd és elfogadhatatlan, sérül a sokszínű tájékoztatás elve.

 

Az alulról szerveződő, a hatalomtól független pártok

Jelenleg közel 200 párt van Magyarországon. Ezek közt található 4–7 etnikai alapon szerveződő párt, 8–12 szociáldemokrata párt, 5–10 kisgazdapárt, 10–14 vallási alapon szerveződő keresztény párt, 6–10 zöldpárt, 4-5 liberálispárt, 4-5 sms-internetpárt. Többségük olyannyira súlytalan, hogy honlapot sem üzemeltet. A regisztráltakból legfeljebb 50–80 végez valamilyen tevékenységet, vezetőik közt találunk realitásvesztett, fura alakokat, zavaros életfelfogással, ferde logikával és életszerűtlen, kivitelezhetetlen programmal. Van köztük olyan is, mely más párthoz köthető – mint a Vállalkozók Pártja (Fidesz). Egy fejlett demokrácia könnyedén kiszűri ezeket a vezetésre és népképviseletre alkalmatlan szervezeteket, eszméket és egyéneket. Hazánk azonban sajnos nem egy fejlett demokrácia.

Forrás:

http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Magyarországi_pártok_listája&action=submit

http://www.babylon.com/definition/Magyarországi_pártok_listája/

A reményt keltő Seres Mária és a Civil Mozgalom Párt feladta a küzdelmet. Honlapjuk nincs karbantartva. Itt látszik, milyen veszélyes egy mozgalmat egyetlen személy köré csoportosítani: ha ő kibukik, kidől, belefárad, akkor minden elvész. A csapatépítés, a kitartás és a szívós munka elkerülhetetlen feltétele a sikernek.

 

Az alulról szerveződő, jobboldali (radikális) szervezetek

Az alternatív, nemzeti, radikális ellenállás a 2006-os Kossuth téri mozgalomból nőtte ki magát. Az ősi alkotmány (Aranybulla) és a Szent Korona eszmerendszere teljességében elutasítja a jelenlegi rendszert.


A Magyarok Szövetsége 2008-as megalakulása óta, Vukics Ferenc elnökkel az élen, látványos pótcselekvéssel töltötte az időt (Kunszentmiklós, Bösztörpuszta, íjazás, lovaglás, magyar termékek és újpogány nézetek népszerűsítése, stb.). Vukics ferde gondolkodása, logikátlan érvrendszere, a célt szándékosan elvétő stratégiája elkerülhetetlenül ügynökjellegére utal.

 

A radikálisok köré sorolható Halász József (Szent Korona „alázatos” szolgája és az általa működtetett Pajzs Szövetség) is: az ő személye, kompromisszumra képtelen nézetei, vad EU-ellenessége igen megosztó.

 

A Hunok Nagy Szövetsége Párt programja túl általános és elnagyolt: nemzeti radikális (EU- és NATO-ellenes), Szent Korona-„hívő” és antiszemita egyveleg. Jelentős erő vagy kapcsolati háttér nincs mögöttük.

 

A Magyar Hajnal párttá alakulását 2013 novemberében jelentette be a szervezet vezetője, Kisgergely András. A törzsgárdát a Jobbikból kivált vagy kizárt tagok képezik. A Magyar Hajnalhoz csatlakoztak kisebb nemzeti-radikális szervezetek és pártok. A Fidesz-közeli média (Hír TV) tűz alá vette a Magyar Hajnalt. Óriási az a feladat, amire a radikálisok vállalkoztak; kérdés, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt mennyire tudják struktúráikat kialakítani és ütőképes csapattá fejlődni.

 

Az elhasználódott, elkopott és értékét vesztett „összefogás” szó Szepessy Zsolt (Összefogás Párt, Monok volt polgármestere) pártjának arculatába került, így ő pártjával a fennálló rendszer áldozata. Mindennek ellenére szervezi csapatát, és készül a 2014-es választásokra.

 

Kásler Árpád (A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt) súlypontja a (deviza)hitelesek körül forog. Kásler radikális és messiási nézeteivel támadja a kormányt és az ellenzéket. Átfogó reformelképzelései nincsenek, jövőképe a társadalomról enyhén szólva hiányos vagy kivitelezhetetlen. A trianoni Magyarországot elfogadja, mindez ellentmond székely származásának. Eszmevilága bevállalja a kádári kommunista rendszert (pl.: létbiztonság) és annak eljövendő ötvözetét képzeli el a nyugati szabadságközpontú rendszerrel. Önmagát 21 ezer ember választott képviselőjének mondja. Pártját forráshiányok miatt nem képes mozgásban tartani.

 

Az Aquila Párt (AQP) a kemény katolikus értékrendet és magyar hagyományt és mítoszvilágot kapcsolja össze. Az AQP önmagát jobboldalinak határozza meg. Honlapjukat olvasva döbbenetes hasonlóság fedezhető fel a Rend Párttal. De a párhuzamos egyenesek mégsem ugyanarra a pontra mutatnak, legszembeötlőbb különbség a lelkiség és a gyakorlati program terén van. Az Aquila Párt a KDNP-vel állítja szembe magát, mérceként tekint a kereszténydemokratákra és kétségbe vonja (jogosan) hitelességüket, keresztényi jellegüket.

 

Alulról szerveződő, baloldali (radikális) szervezetek

Ide sorolható az Occupy Mozgalom, a Magyar Kalózpárt és a Negyedik Köztársaság (4K, Juhász Péter). Az Occupy Mozgalom ártalmatlan, rendszerkritikájában erős a szociális igazságosság iránti igény. A 4K legfőbb programpontja a drogliberalizáció (Istvánffy András 2013. december 5-én nyilvánosan füvezett). Az, hogy a 4K nem áll be a baloldali szövetségbe, inkább taktikai fogás.

 

A baloldal

A vereséget szenvedett, szétaprózódott szocialista ellenzék közül számottevő az MSZP–Együtt 2014–PM szövetség. A bajai videóval (2013. október vége) az MSZP hatalmas öngólt lőtt. Az Együtt 2014 népszerűsége megingott, és új stratégiát kell kidolgoznia (Kónya Péter, M1, 2013. november 4.).

Lásd: http://index.hu/belfold/2013/10/30/bunugy_lett_a_bajai_kamuvideobol/

A baloldal tisztán a választási matematikára épít (nagy hiba!), ami sohasem vezet Orbán leváltásához. A riadalom jól kivehető, a baloldali szövetség Gyurcsány és a liberálisok felé nyitott (2014. január 6.).

 

Kevés szó esik a Centrum Pártról. Ismereteink szerint a párt tisztulási folyamaton ment át, modern, demokratikus szellemiségű emberek kerültek a vezetésbe. A Centrum Párt a Szili Katalin vezette Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárthoz (KTI) csatlakozott. A KTI az eddigi hatalmi elitektől független utat kíván járni. Kérdés csupán: a részt vevő szervezetek nem kötik-e össze sorsukat és jövőjüket Szili Katalin személyével és a KTI-vel, nem adnak-e fel túl sokat arculatukból? A politikai süllyesztőbe bekerülni könnyű (MDF, SZDSZ), ám onnan kijönni lehetetlen.

 

Gyurcsány Ferenc (DK) egy igazi bajkeverő, elszabadult ambícióival a szocialisták szétverésétől sem riad vissza, gátlástalanul provokálja egykori párttársait (2013. október 23.). Gyurcsány személyisége öntörvényű, riasztó és megosztó.

 

Schiffer András és a megmaradt LMP egy zavarodott társaság. Schiffer egyrészről álszent módon bírálja Mesterházyt, másrészről igyekszik populista témákkal előrukkolni (például az adóparadicsomokkal kapcsolatos állásfoglalás, 2013. október 28., vagy a Fidesz és a baloldal korrupt voltára rámutatni, 2014. január 6.), illetve a nép oldalán állva „megvédeni” a választókat Orbán Viktortól. Az ökomáz csak látszat – valós tartalom nélküli szemfényvesztés és megtévesztés. Schiffer András családi háttere a kemény kommunista korszakhoz köthetők és minden bizonnyal ő maga is ügynök. Talán felmenői kezéhez magyar vér is tapad. Schiffer követelését a titkosítások feloldásáért nem lehet komolyan venni (lásd: M1, Este, 2013. december 5.), nevetséges színjáték az egész. Ő lenne a szabadság- és emberi jogi élharcos? Az LMP még meg sem alakult, már ajnározta Schiffert a média. 2008-2009 körül forintmilliárdokban mérhető háttértámogatást kapott a (köz)médiától – nem véletlen(ül, vagy csak úgy?) Schiffer távlati elképzelések nélküli nárcista személyiség. Mihelyt mikrofonközelbe kerül, ömlik belőle a szó, mindenre válaszol, mindenre magyarázatot ad, még arra is, amit nem kérdeztek. Mindenre ráveti magát, amiből politikai tőkét tud kovácsolni (igazi karvalymentalitás!). Vágó Gábor kilépése az LMP hiteltelenségét látszik igazolni (2014. január 7.).


Jávor Benedek, Karácsony Gergely és Szabó Tímea (Párbeszéd Magyarországért Párt – PM) Bajnai oldalát erősítik, így kívánják Orbán Viktort leváltani. Jávorék azonban korábbi párttársaikkal nem képesek „párbeszéd”-re, céljaik pedig homályosak. Honlapjukon olvasható kiáltvány: zöld, ökoliberális és túl általános, ez pedig egy politikai pártnak kevés. A kiáltvány pontjainak egyike sem indokolja az LMP-ből való kilépésüket, mivel azt az LMP-n belül is lehetett volna képviselni. A „Párbeszéd Magyarországért” a többi parlamenti párthoz hasonlóan következetes a hatásvadászatban (pl. Deák téri hajléktalan akció, 2013. december 10.), a megosztásban és a káros pártoskodásban, minden marcangolnivalóra rávetik magukat – ez azonban nem komolynak vehető „párbeszéd” vagy bölcs politizálás. A PM nem lesz hosszú életű.

 

Bokros Lajos a Modern Magyarország Mozgalommal beállt Bajnaiék mögé, feladva jellegéből és célkitűzéseiből. Bokros Lajos elképzelései közt vannak jók (kár hogy nem 1995-ben a Horn-kormány idején jutott eszébe), de politikai jövője nincs.


Fodor Gábor (a Magyar Liberális Párttal) esélytelen. Álmaiban sem képes felzárkózni az egykori SZDSZ-hez. Mesterházyék elutasították az együttműködést (2014. január 6-ig), okulva a 2002-2006-2010 közötti kormányzás tapasztalataiból. Fodor, manőverezve, először a baloldali együttműködésre szavazott, mostanra viszont felrúgta nézeteit. A korábbi SZDSZ-tábor nem áll Fodor oldalán.


A Munkáspárt 2006 indul a választáson, de esélytelen. Még egyetlen egy konkrét ideológiához köthető párt sem kapott 40 év időt, hogy bizonyítson. Thürmer pártja még mindig a kádári nosztalgia követője, közben már a munkásosztály mint ideológiai kategória megszűnt. Egy merőben más történelmi helyzetből tisztán ideológiai meggyőződésből akarják visszaforgatni az idő kerekét – de önreflexió és a Kádár-korszak kritikus megközelítése nélkül?

 

Összefoglalva: a kormánypártok szakmaiatlanok, korruptak, szerepléseik nívótlanok, a társadalomra kifejtett hatásuk kifejezetten káros és romboló, sok a mellébeszélés és önfényezés, az ellenzék pedig széttrancsírozta magát. A választók 40–45 százaléka nem látja magát képviselve egyetlen párttól sem.

 

Fejlődésünk és jövőnk

A 2014-es országgyűlési választás sorsdöntő lesz hazánk jövőjét tekintve. A tét nagy: az új politikai közép megtalálása. Ez lesz a kulcskérdés, mindent ez fog eldönteni. A Magyar Nemzeti Rend Párt a nemzetegyesítést tűzte ki legfontosabb céljának. Nemzetegyesítés csak párbeszéddel, kompromisszumok keresésével lehetséges – ez kétoldalú kommunikációt feltételez. A nemzetegyesítés egy fáradságos folyamat, és csak középről indulhat el.

 

Az országnak a megosztottság következtében forintmilliárdokban kifejezhető kárai vannak. Számtalan emberi sors, család, kapcsolat, barátság és egzisztencia ment tönkre a szakmaiatlan, átideologizált vagy pártérdekekből meghozott törvények, politikai döntések miatt. Sok tehetség hever kihasználatlanul. Az emberek biztonságra, békére, stabilitásra és jólétre vágynak – nem csak Magyarországon. A jelenlegi politikai elit sem jövőképet, sem jövőbe mutató elképzeléseket nem tud felmutatni.


Elkerülhetetlen, hogy a Fidesz az állítólagos sikereinek áldozatává váljon, az osztogatás tempóját nem fogja tudni fenntartani, mert vagy a gazdaság roppan bele, vagy a forint zuhan a mélybe. A rossz gazdaságpolitikára utaló jelek már vannak: leminősítés és a forint árfolyamvesztése 2013. december elején, bankok kivonulása 2014-ben; a megtakarítások vásárlóértéke is veszélyben van (mint 1995-96-ban Bokros idején a Horn-kormány alatt). Ez a lakosságot sokkal jobban érinti, mint a rezsicsökkenés.

A politikai tér közepén vákuum van.

A Magyar Nemzeti Rend Párt problémamegoldó politikával új perspektívát és alternatívát kínál. Kulturált közéletet ígér, és a valódi civil szervezetek bevonását a politikába.

 

Budapest, 2014. január 14.

Gazdag Ferenc

Magyar Nemzeti Rend Párt

M.N.Rend.Part@gmail.com

 

 

Lásd még:

A Magyar Nemzeti Rend Párt közleménye (MTI Országos Sajtószolgálat, 2013. november 26.)

http://os.mti.hu/hirek/92369/a_magyar_nemzeti_rend_part_kozlemenye

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...

Dunai hajószerencsétlenség a Margit hídnál

Heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a fővárosban, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, őket kihűléses...

EU választások és nemzetközi kitekintés

427 milló európai polgár szavazhatott a május 23-26-i EU választásokon. A részvételi arány az 5 évvel ezelőttit messze felülmúlta. Magyarországi eredmények itt, EP-választás 2019....