Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Új Nemzeti Konzultáció 2012 – Szerencsétlenkedésből jeles
2012.05.31 / 08:48 Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Az Új Nemzeti Konzultáció 16 kérdésben várja az emberek véleményét, amelyek ezúttal gazdasági vonatkozásúak, és alapvetően a munkahelyteremtéshez kapcsolódnak. A miniszterelnök szóvivője elmondta, lesz olyan kérdés, amely a 20 főnél kevesebb főt foglalkoztató magyar vállalkozások átalányadózási lehetőségére, lesz olyan, amely a nyugdíjas korú, de tovább dolgozó emberek bérének adó és járulékmentességére, a gyermekes családoknak járó szocpol támogatás személyautó vásárlásra való kiterjesztésére vonatkozik.


A konzultáció során az állampolgárok kifejthetik véleményüket többek között a méltányos közteher-megosztással kapcsolatban, a minimálbérrel kapcsolatban, a fiatalok elhelyezkedésének támogatásáról, az ÁFA-szabályok érzékenyebbé tételéről és arról is, hogy az alacsonyabb jövedelműek a cafetéria juttatást készpénzben kaják-e meg.


MNRP-vélemény:

⦁ A kérdések túl komplexek, hogy azokat három alternatív válasszal meg lehessen válaszolni. Így a kérdőív felmérésre alkalmatlan.

⦁ A kérdőív a kormány tehetségtelenségét és tanácstalanságát támasztja alá. Félő, hogy később hivatkozási alapúl fog szolgálni téves döntéseik meghozatalánál.

⦁ Orbán Viktor kisérőlevelében állítja: „mi, magyarok két éve úgy határoztunk, minden fontos kérdést megbeszélünk egymással, mielőtt döntéseket hozunk.”

A megbeszélés helye (Új Nemzeti Konzultáció 2012) a nyilvánosság és a közmédia kelenne hogy legyen (másoknak is felszólalási lehetőséget kínálva), nem pedig egy erre alkalmatlan kérdőív.

 

 

A Jobbik szerint "tragikus", hogy a kormány két évnyi kormányzás után is még mindig a helyes irányt keresi az ország számára - reagált Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes Orbán Viktor pénteki bejelentésére, miszerint újabb nemzeti konzultációt indít a kabinet.

A kormányfő pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be, hogy új nemzeti konzultáció kezdődik, ezúttal elsősorban a munkahelyteremtéssel összefüggő kérdésekben kéri ki az emberek véleményét a kormány. A kérdések közül Orbán Viktor példaként említette a méltányos tehermegosztás ügyét, amellyel kapcsolatban felidézte a 2010-ben kivetett bank- és válságadót és beszélt azok esetleges meghosszabbításának lehetőségéről. A

16 kérdésből álló konzultációs íveket várhatóan kedden kezdik kiküldeni a mintegy nyolcmillió nagykorú állampolgárnak. Ez már a negyedik konzultáció - jelezte Orbán Viktor, emlékeztetve az új alkotmánnyal, a szociális kérdésekkel kapcsolatos konzultációra, valamint a nyugdíjasokkal folytatott egyeztetésre.

Gyöngyösi Márton szerint ez történik, ha egy párt világos program nélkül nyer választást és még két év után is az iránykereséssel kell törődnie. Az ellenzéki politikus szerint szomorú, hogy Orbán Viktor kormányzás helyett politikai marketinggel foglalkozik és "kommunikációs trükkökkel tölti ki a négy évet". Hozzátette: a Jobbik kezdetektől fogva támogatta és most is üdvözli a bank- és válságadó állandósításának tervét a magyar adórendszerben.

 Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...