Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Schmitt Pál (már nem) doktor, – még köztársasági elnök, meddig?
2012.03.29 / 12:23 Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!


Tulassy Tivadar közölte: a doktori tanács 22 tagjából 18-an vettek részt az ülésen. 16 igen és két nem szavazattal úgy döntöttek, hogy indokolt az államfő kisdoktori címének visszavonása, ezért kezdeményezik azt.


A Semmelweis Egyetem szenátusa még ma állást foglal az ügyben - mondta újságíróknak a rektor, aki kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.


Az Origo emlékeztet arra, hogy a szenátusnak tagja az az államfő kisdoktori dolgozatát elbíráló testület tagjai közül Rácz Károly és Tóth Miklós, valamint Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora is.


A szenátusban összesen 36-an vannak, tagja - a hallgatói önkormányzat és a reprezentatív szakszervezetek képviselői mellett - az lehet, aki az egyetemen közalkalmazotti jogviszony keretében oktatói, kutatói vagy egyéb munkakört tölt be. A testület ülésére meghívják az illetékes minisztérium képviselőjét, ő azonban nem szavazhat.


A doktori eljárást vizsgáló bizottság korábban azt állapította meg, hogy a dolgozat megfelel az 1992-es egyetemi és törvényi feltételeknek, a Testnevelési Egyetem ugyanakkor hibázott, amikor nem tárta fel időben, hogy a disszertáció szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul.


A dolgozat szerzője, Schmitt Pál így azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak.


A hvg.hu január 11-én írt arról, hogy Schmitt Pál doktori disszertációjának nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató még a nyolcvanas években írt tanulmányának szövegével. Egy héttel később az Index írta meg, hogy a dolgozat egy német sportszociológus korábbi munkájából is szó szerint tartalmaz hosszú szövegrészeket.
MNRP-vélemény:

⦁ A már nem doktor, (még) köztársasági elnök tipikus celeb. Az hogy ilyen magasra kapaszkodhatott csekély képességekkel, az más hibája is. Nevezzük néven: a SOTE túl könnyen adta ki az ÁVO-s Schmittnek a doktori oklevelet. Az eset kiválóan mutatja, mily feslett és korrupt az egész rendszer, Orbán Viktort és egész bagázsát is beleszámítva.

⦁ „A köztársasági elnök személye sérthetetlen.” áll az új alaptörvényben, 12. cikk (1).

Minek ilyen marhaságokat belevenni az alaptörvénybe?, valyon meg tudná ezt mondani Orbán Viktor miniszterelnökünk?

⦁ Nyilvánvaló egészen mások a követelmények egy élsportolóval és egy államférfival szemben. Bár az egyik sem zárja ki a másikat. Schmitt nőügyei és kommunista múltja felettébb gyanús körülmények. Vezetésre való alkalmatlansága nyilvánvaló (lenne) egy modern társadalomban, csakhogy Magyarország ettől nagyon távol van. Maradnak a korrupciós ügyek és a botrányok, de Orbán Viktor nagyon téved, ha azt hiszi, ennek nem lesz következménye 2014-ben.

Utolsó módosítás: 2012. március 30., 14.28

Ui.:

Mahgar, 2012, március 29 - 19:20 Vezércikk

A Semmelweis Egyetem legfőbb döntéshozó szerve, a Szenátus 33:4 arányban alkalmatlannak ítélte a köztársasági elnök szakdolgozatát.

A hírt néhány perccel ezelőtt jelentette be Tulassay Tivadar, az egyetem rektora. A döntést a szenátus azzal indokolta, hogy az értekezés nem felel meg a tudományetika módszerének. Az egyetem az ügyet a döntés után a maga részéről lezártnak tekinti.

 

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...