Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Schmitt Pál (már nem) doktor, – még köztársasági elnök, meddig?
2012.03.29 / 12:23 Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!


Tulassy Tivadar közölte: a doktori tanács 22 tagjából 18-an vettek részt az ülésen. 16 igen és két nem szavazattal úgy döntöttek, hogy indokolt az államfő kisdoktori címének visszavonása, ezért kezdeményezik azt.


A Semmelweis Egyetem szenátusa még ma állást foglal az ügyben - mondta újságíróknak a rektor, aki kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni.


Az Origo emlékeztet arra, hogy a szenátusnak tagja az az államfő kisdoktori dolgozatát elbíráló testület tagjai közül Rácz Károly és Tóth Miklós, valamint Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora is.


A szenátusban összesen 36-an vannak, tagja - a hallgatói önkormányzat és a reprezentatív szakszervezetek képviselői mellett - az lehet, aki az egyetemen közalkalmazotti jogviszony keretében oktatói, kutatói vagy egyéb munkakört tölt be. A testület ülésére meghívják az illetékes minisztérium képviselőjét, ő azonban nem szavazhat.


A doktori eljárást vizsgáló bizottság korábban azt állapította meg, hogy a dolgozat megfelel az 1992-es egyetemi és törvényi feltételeknek, a Testnevelési Egyetem ugyanakkor hibázott, amikor nem tárta fel időben, hogy a disszertáció szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul.


A dolgozat szerzője, Schmitt Pál így azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak.


A hvg.hu január 11-én írt arról, hogy Schmitt Pál doktori disszertációjának nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató még a nyolcvanas években írt tanulmányának szövegével. Egy héttel később az Index írta meg, hogy a dolgozat egy német sportszociológus korábbi munkájából is szó szerint tartalmaz hosszú szövegrészeket.
MNRP-vélemény:

⦁ A már nem doktor, (még) köztársasági elnök tipikus celeb. Az hogy ilyen magasra kapaszkodhatott csekély képességekkel, az más hibája is. Nevezzük néven: a SOTE túl könnyen adta ki az ÁVO-s Schmittnek a doktori oklevelet. Az eset kiválóan mutatja, mily feslett és korrupt az egész rendszer, Orbán Viktort és egész bagázsát is beleszámítva.

⦁ „A köztársasági elnök személye sérthetetlen.” áll az új alaptörvényben, 12. cikk (1).

Minek ilyen marhaságokat belevenni az alaptörvénybe?, valyon meg tudná ezt mondani Orbán Viktor miniszterelnökünk?

⦁ Nyilvánvaló egészen mások a követelmények egy élsportolóval és egy államférfival szemben. Bár az egyik sem zárja ki a másikat. Schmitt nőügyei és kommunista múltja felettébb gyanús körülmények. Vezetésre való alkalmatlansága nyilvánvaló (lenne) egy modern társadalomban, csakhogy Magyarország ettől nagyon távol van. Maradnak a korrupciós ügyek és a botrányok, de Orbán Viktor nagyon téved, ha azt hiszi, ennek nem lesz következménye 2014-ben.

Utolsó módosítás: 2012. március 30., 14.28

Ui.:

Mahgar, 2012, március 29 - 19:20 Vezércikk

A Semmelweis Egyetem legfőbb döntéshozó szerve, a Szenátus 33:4 arányban alkalmatlannak ítélte a köztársasági elnök szakdolgozatát.

A hírt néhány perccel ezelőtt jelentette be Tulassay Tivadar, az egyetem rektora. A döntést a szenátus azzal indokolta, hogy az értekezés nem felel meg a tudományetika módszerének. Az egyetem az ügyet a döntés után a maga részéről lezártnak tekinti.

 

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...