Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Rekordszinten a német államadósság – Ki menti meg a németeket?
2012.06.26 / 13:55 InfoRádió Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A wiesbadeni szövetségi statisztikai hivatal hétfőn közzétett adatai szerint a szövetségi kormány adósságállománya 1 százalékkal, 12,5 milliárd euróval duzzadt fel, és elérte az 1.286 milliárd eurót. A tartományok adóssága 4 százalékkal 622,7 milliárd euróra nőtt. A legnagyobb mértékben, 4,7 százalékkal a helyi önkormányzatok adósságállománya emelkedett, az első negyedév végén 133,1 milliárd eurót tett ki. Az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatalának adatai szerint Németország államadóssága 2011-ben a belföldi össztermék (GDP) 82 százalékára rúgott, messze meghaladta a 60 százalékos maastrichti kritériumot.


„Rend” Párt-vélemény:

⦁ Németország az 500 Euro-milliárdos mentőcsomagból 22 md-ot fizet azonnal, 168 md-ra vállal garanciát. Döntés jövő csütörtök (június 28.).

⦁ Különös, hogy a német balodal ellenzi a mentőcsomagot és Németország további szerepvállalását az Euro megmentésében. – Hol a szolidaritás? és a bajba jutottak megsegítése?

⦁ Különös, hogy Merkel kancellárasszony áll a csillagászati számokkal való dobálódzás mögött, mint ha léte és karrierje elválaszthatatlanúl összefonódna az Euróval. Ennek a tévképzetnek egyetlen vesztese lehet: a német állam (értsd: német adófizetők). – Az eddigi megnövekedett kiadásokat adóemeléssel finanszírozták, erre a nyári vakáció és a foci-EB a legmegfelelőbb. Schäuble pénzügyminiszter határtalan képzelőerejét mutatják olyan kifejezések, mint: növekedésbarát deficitcsőkkentés („wachstumsfreundliche Defizitreduzierung”), magyarul: adóemelés.

⦁ Az is különös, hogy épp Soros György bírálja Merkel kancellárasszonyt és hívja fel a figyelmet, mennyire elhibázott az EU-mentőcsomag. Soros bírálata jogos, javaslatai viszont kontraproduktívok.

A mentőcsomagot gyors és átfogó szerkezetváltás (Spanyolország, Görögország, Olaszország esetén) kellene kisérje. Természetesen ilyen reformokat nehéz időszűkében, nyomás alatt véghezvinni, de szükségességüket senki sem vitatja.

⦁ Pár nappal ezelőtt a Moody's leminősített 2 svájci, majd 28 spanyol bankot. Mindez mutatja, nagyon kevés az idő reformokra, és a részleges (és nem teljes) pénzügyi összeomlás heteken belül bekövetkezhet.

Schäuble pénzügyminiszter, de különösen Merkel kancellárasszony kétbalkezes ténykedése 2005 óta végzetes tévútra terelte az egész német politikát, elsősorban a gazdaságot. Németország szerepvállalása minden területen túlfeszített és koncepció nélküli (Afganisztán, Balkán, Líbia, Szaúd-Arábia, EU stb.).

– A kereszténydemokraták (CDU) 2013-ban meg fogják kapni a számlát választóiktól és a szocik (SPD), de még inkább a szabaddemokraták (FDP) fognak aratni. – Cseberből vederbe!
Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK JERUZSÁLEMET ISMERI EL IZRAEL FŐVÁROSÁNAK

Az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának - jelentette be szerdán Washingtonban Donald Trump amerikai elnök, egyúttal közölte, hogy az amerikai nagykövetséget...

Cseh választások jobboldali győzelemmel

Újabb populista fordulat Európában: parlamenti választást nyert a csehek Donald Trumpja, Andrej Babis. A szlovák származású milliárdos nagyvállalkozó és politikus nem csinál titkot...