Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Összehangoltan léptek a jegybankok – Dollárral árasztották el a piacokat
2011.11.30 / 16:28 Portfolio Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A hírre szó szerint elszálltak a nemzetközi részvénypiacok, az euró szárnyalt és a nagy hangulatjavulás a forintot is magával ragadta az erősödés irányába. A hangulatot már jelentősen javította a kínai jegybank déli bejelentése (kötelező tartalékráta-csökkentés), majd szintén táplálta a jókedvet, hogy a vártnál sokkal jobb lett az amerikai ADP cég foglalkoztatottsági jelentése.


Az eurózóna teljes szétesése jöhet

2011. november 30. | 10:22

Az európai bankrendszer az EKB hathatós segítsége nélkül könnyen egy újabb hitelválságba ránthatja az eurózónát - figyelmeztetett számos neves közgazdász, például a Credit Suisse elemzője.

Útvonal: http://www.portfolio.hu/gazdasag/az_eurozona_teljes_szetesese_johet.159219.html

Kritikus 10 nap előtt áll az eurózóna

2011. november 30. | 10:34

Olli Rehn az Európai Unió tagállamainak pénzügyminiszteri és gazdasági miniszteri (Ecofin) találkozója előtt újságíróknak elmondta: "összességében most kritikus tíz napba lépünk, amikor véglegesíteni kell és lezárni a válságkezelést".

Útvonal: http://www.portfolio.hu/gazdasag/kritikus_10_nap_elott_all_az_eurozona.159229.html


MNRP-vélemény:

Nem derült ki, mennyi pénzt bocsájtottak a nemzeti bankok a kereskedelmi bankok rendelkezésére. Az elkövetkezendő kritikus időszakban (kb. 10-15 nap) a piacoknak meg kell kapaszkodni és a kormányoknak hiteles tervet kell felmutatni a hiánycsökkentés irányába.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/mit_szolnak_az_elemzok_a_mai_mnb_kamatemeleshez.159180.html

 

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...