Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Orbán Viktor szabadon engedte a baltás gyilkost – Örményország megszakítja kapcsolatait Magyaroszággal
2012.09.01 / 21:01 InfoRádió / MTI Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Orbán Viktor egyezett bele a baltás gyilkos kiadásába – ezt állítja Novruz Mammadov, az azeri elnöki hivatal külpolitikai osztályának vezetője. A Newtimes.az portálnak adott nyilatkozatában elmondta: egy évig folytattak titkos tárgyalásokat a magyar kormánnyal Ramil Safarov Azerbajdzsánnak való kiadatásáról. „Az ügy megoldásában döntő szerepe volt az Orbán Viktor magyar miniszterelnök látogatása alatt elért megállapodásnak" – jelentette ki a vezető.


Deák András orosz külpolitológus szerint oka volt annak, hogy a magyar kormány korábbi álláspontját megváltoztatva pénteken úgy döntött, kiadja az azeri hatóságoknak Safarovot. Hogy ez az ok a sajtóban is megjelent 2-3 milliárd eurós kölcsön vagy egy intenzív gazdasági expanzió terve volt, kérdéses. Az azonban – a szakértő szerint – biztos, hogy a lépés meggondolatlan, elhamarkodott és hibás volt.

„Ez mindenképpen egy 180 fokos fordulat. Nyilvánvaló, hogy valamit akarunk az azeri elnöktől, akinek Safarov szabadon engedése volt a feltétele. Csak úgy nem adtuk volna ki a férfit. Innentől kezdve pedig a kérdés már inkább az, hogy egy kész üzletbe mentünk bele, vagy csupán előleget fizettünk, és most rohanunk biankó csekkel a kezünkben a pénzünk után" – mondta lapunk megkeresésére Deák András. A külpolitológus úgy véli, elvárható lett volna egy ilyen helyzetben a magyar kormány részéről, hogy garanciát kérjen az azeri féltől arra vonatkozóan, hogy a Magyarországon életfogytiglanra ítélt férfi hazájába visszatérve folytatja majd a büntetését, és az örmény fél részére is valamiképpen előkészítse a kényes ügyet. Ilyesfajta óvintézkedésnek azonban „nyoma sincs".

„Spontán, elhibázott döntésnek tűnik, amelynek a hatása akár évek múlva is érezhető lesz. Minősíti a magyar kormányt, és a 'de azt ígérték az azeriek, hogy...' típusú magyarázkodás innentől kezdve már kevés lesz a nemzetközi botrány lecsillapításához. Akár uniós szinten is megnehezülhet országunk kapcsolattartása, és a gátlástalanság, a pénzért bármire képes hatalom képzetét köti hazánkhoz a nemzetközi színtéren. Ár-érték arányban egyelőre úgy tűnik, erősen veszteséges üzletet kötöttünk, messziről sem látszik a haszon" – tette hozzá.

A szakértő úgy saccolja, pár héten belül elül a botrány, a címlapokról is lekerül az ügy, de mindenképpen referenciapont lesz a jövőre nézve. Visszatáncolni pedig „most már lehetetlen".

További cikkek:Olcsó prostik lettünk

„Rend Párt”-vélemény:
A Magyar Nemzeti „Rend Párt” tiltakozik Safarov kiadatása ellen!
⦁ Nyílvánvaló, Orbán Viktor a gyilkos pártfogója, és a Fidesz-KDNP semmiféle értéket nem képvisel.
⦁ Orbánnak sleppjének, meg az egész erkölcstelen tetű-rendszernek TÜNNIE KELL! – addig nincs fejlődés, szabadság, tiszteséges gazdaság, jólét és jogálam.
Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...