Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás
2019.02.10 / 18:41 M1, Youtube.com Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

„Rend Párt”-kritikája Orbán Viktor miniszterelnök családtámogatásai és bevándolrláspolitikai elképzeléseiről:

● A 40 éven felüliek elesnek a gyermektámogatási pénzektől, ez önmagában diszkriminatív, – pont a társadalom legaktívabb, tapasztalattal és tudással rendelkező rétege nem részesül támogatásban. A miniszterelnök nem szólt arról, hogy az állam nem támogatja a lombikbébi programot. – Ugyanakkor az alsó korhatár nincs meghatározva, így akár 14 évesek is kaphatnak milliós támogatást.

● A gyermevállalási támogatást nem kötik sem önerőhöz, sem pedig feltételekhez, így gyakorlatilag ez a gyerek-bizniszt erősíti (államilag támogatott hitel, 3. gyerektől a jelzáloghitelt átvállalja az állam), –  nincs szó benne a családon belüli erőszakról, gyermekek elhanyagolásáról, a bűnözői múltról, agresszív, asszociális viselkedésről, alkoholizmusról, az elvárható tanulmányi előmenetelről, a felelős gyermeknevelésről és gyermekvállalásról, stb., stb.

● Orbán Viktor családpolitikai elképzelései számtalan visszaélésre adnak lehetőséget (pl.: az szja teljes eltörlése 4 gyereket szülő anyánál).

● A Fidesz elhibázott intézkedéseinek árát a középosztály fizeti meg (lásd: gazdaság- ás adópolitika, lezüllött oktatás és egészségügy, világszinvonalon is kiugróan magas újraelosztási ráta).

● Orbán Viktor bevándorlóellenes hozzáállása hiteltelen a letelepedési kötvények tükrében (nagyszámú kínai, arab, török bevándorló), melyből az állam húz hasznot.

● A munkavállalók magasabb aránya, jórészt a támogatások elvonásának következménye, és az alacsony képesítést igénylő munkahalyekre teterjed ki, melyeket szintén az állam támogat direkt vagy indirekt módon (feketegazdaság megtűrése). Nincs mögötte innováció, a termelékenység és a versenyképesség nem növekszik, sőt csökken.

Orbán Viktor beszédében különösen negatívnak találjuk: az ellenségképek felépítését (célpont: a pénzzel és vagyonnal rendlkezők), az antidemokratikus, faragatlan és durva gondolkodási sémákat (EU és bevándorlás).

● Orbán Viktor magát nagyon humorosnak tartja, – valójában nincs humorérzéke, viccei groteszkek, kínosak, gyerekesek, sőt bárgyúk (az egészségügyben mocorog már valami).

 

 

Napi.hu
https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/igy-reagalt-a-kulfoldi-sajto-orban-viktor-evertekelojere.678454.html
Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...