Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Orbán–Schulz-sajtótájékoztató a migránskérdésről Brüsszelben
2015.09.03 / 20:36 Origó Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A „Rend Párt” véleménye:

● A migráció megrengette Európát, következményei rövid-, hosszútávon beláthatatlanok.

● A jelenlegi menekültügyi helyzet hihetetlen összetett. Ennélfogva differenciált megoldást igényel és egyszerű válaszokkal nem megoldható. A schengeni- és dublini-egyezmények valós tesztje pont ez a kritikus helyzet. Ha az egyezmények bármely okból kivitelezhetetlenek, akkor a jogszabályokon kell igazítani.

Szerződésszegő, ha egy ország a másikba átereszti a  bevándorlókat. Ez Szerbiára is érvényes, mivel EU-tag kíván lenni, így meg kell előlegeznie az EU eszmeiségét.

● Nem tartjuk elfogadhatónak a kvótarendszert és, hogy az EU, vagy egyik tagállam a másikra nyomást gyakoroljon, meghatározva hogyan kezelje a területén kialakult menekültügyi helyzetet.

Javasoljuk: minden migráns egyedi elbírálásban részesüljön. Ennek feltétele, hogy a bevándorló utiokmánnyal rendelkezzen és lakhelyét, személyazonosságát hiteltérdemlően bizonyítani tudja.

● Hibás, az ország-elhagyás jogából egy másik ország befogadási kötelezettségére következtetni.

Javasoljuk: A vizumrendszer kiterjesztését az összes országra, ahonnan a menekültek érkeznek. Ennek feltétele, hogy a kérvényező lakóhelye szerinti követségen nyújtsa be kérelmét.

● A menekültek hazái korábban gyarmati birodalmak részei voltak, így a gyarmatosító országnak más a felelőssége, mint egy harmadik, a kérdésben nem érintett országnak. Tisztázni és értékelni kell a származási országhoz fűződő történelmi multat.

● Javasoljuk: Az egyedi elbírálás keretében a menekült helyzetének és indokainak tisztázását és elbírálását. Kiskorúak menekültügyi kérelmét el kell utasítani (mivel szűlői felügyelet alatt állnak és nem jogképes személyekről van szó). Tisztázni kell, milyen lehetőségei és korlátai vannak a fogadóországba való betelepedésnek, és a menekült milyen hasznos tevékenységet tud és akar végezni.

Az egyedi elbírálás keretében tisztázni kell maga után hozhatja e családját vagy gyermekeit és megkaphatják e ugyanazt a státuszt, akkor is ha rájuk az elvándorlás indokai nem vonatkoznak.

Az egyedi elbírálás keretében azt is tisztázni kell, hogy az elvándorlási okok megszüntével vissza kíván e költözni (családjával) hazájába, vagy legalább a visszavándorlásnak milyen (jövőbeli) feltételei vannak, és ebből a szempontból a bevándorló milyen hajlandóságot mutat.

A jogalkotóknak elsősorban hazánk érdekeit kell szemelőtt tartani és nem a bevándorlók kívánságait.

● A kialakult helyzet igen feszült és csak egy szikra kell, hogy robbanáshoz vezessen. Ha ez bekövetkezik, a turisták és a befektetők kerülni fogják Magyarországot, a gazdaság és a lakoság fogja megsínyleni.


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...