Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Orbán kiáll Törökország mellett, mert a barátok mellett ki kell tartani
2017.06.30 / 18:50 INDEX.HU Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

Binali Yildirim török miniszterelnök felidézte: tavaly nyáron aljas puccskísérlet történt Törökországban, és akkor kiderült, kik a valódi barátaik. Az egyik Magyarország, amely határozottan kiállt a török nemzet mellett, és elítélte a puccskísérletet.

Orbán Viktor és a magyar kormány ezután részt vett a felső szintű török–magyar stratégiai együttműködési tanács ülésén, a közös „kormányülésen”. A tanácskozást harmadik alkalommal tartottk meg. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesen, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszteren, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszteren, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszteren, Fazekas Sándor földművelésügyi, Simicskó István honvédelmi, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszteren kívül Kontrát Károly belügyi államtitkár és egy 72 tagú üzleti delegáció is részt vett a törökországi programokon.

A kormányfő az ülést követő sajtótájékoztatón a török uniós csatlakozási tárgyalások ügyét firtató kérdésre válaszolva azt mondta: ha elkezdünk egy tárgyalást, azt tisztességesen végig kell vinni. Magyarország nem támogat semmilyen felfüggesztést, megszakítást, álláspontja szerint nagy történelmi megállapodást kell kötni Törökországgal - hangsúlyozta.

A magyar kormányfőt fogadja Recep Tayyip Erdoğan török köztársasági elnök és Ismail Kahraman parlamenti elnök is.

 

„Rend Párt”-vélemény:

--------------------------------

● Orbán Viktor eltávolodása ez európai értékektől mélységes aggodalomra ad okot és jelzi miniszterelnökünk belső meghasonlottságát.

● Orbán Viktor elárulta Europát és a magyar népet. – Törökország nem lehet az EU tagja, mivel annak értékrendjével szemben áll.  Jelenlegi vezetésünkkel Magyarország sem Europához tartozik, hanem a Balkánhoz.

● Orbán Viktor felfuvalkodottsága és tévelygése áldozatokat fog követelni.

● Összehasonlitás: Németorszég megtiltotta Erdogán török miniszterelnök fellépését a G20-csúcson (2017.06.29.).

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK JERUZSÁLEMET ISMERI EL IZRAEL FŐVÁROSÁNAK

Az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának - jelentette be szerdán Washingtonban Donald Trump amerikai elnök, egyúttal közölte, hogy az amerikai nagykövetséget...

Cseh választások jobboldali győzelemmel

Újabb populista fordulat Európában: parlamenti választást nyert a csehek Donald Trumpja, Andrej Babis. A szlovák származású milliárdos nagyvállalkozó és politikus nem csinál titkot...