Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Orbán kiáll Törökország mellett, mert a barátok mellett ki kell tartani
2017.06.30 / 18:50 INDEX.HU Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

Binali Yildirim török miniszterelnök felidézte: tavaly nyáron aljas puccskísérlet történt Törökországban, és akkor kiderült, kik a valódi barátaik. Az egyik Magyarország, amely határozottan kiállt a török nemzet mellett, és elítélte a puccskísérletet.

Orbán Viktor és a magyar kormány ezután részt vett a felső szintű török–magyar stratégiai együttműködési tanács ülésén, a közös „kormányülésen”. A tanácskozást harmadik alkalommal tartottk meg. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesen, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszteren, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszteren, Balog Zoltán emberierőforrás-miniszteren, Fazekas Sándor földművelésügyi, Simicskó István honvédelmi, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszteren kívül Kontrát Károly belügyi államtitkár és egy 72 tagú üzleti delegáció is részt vett a törökországi programokon.

A kormányfő az ülést követő sajtótájékoztatón a török uniós csatlakozási tárgyalások ügyét firtató kérdésre válaszolva azt mondta: ha elkezdünk egy tárgyalást, azt tisztességesen végig kell vinni. Magyarország nem támogat semmilyen felfüggesztést, megszakítást, álláspontja szerint nagy történelmi megállapodást kell kötni Törökországgal - hangsúlyozta.

A magyar kormányfőt fogadja Recep Tayyip Erdoğan török köztársasági elnök és Ismail Kahraman parlamenti elnök is.

 

„Rend Párt”-vélemény:

--------------------------------

● Orbán Viktor eltávolodása ez európai értékektől mélységes aggodalomra ad okot és jelzi miniszterelnökünk belső meghasonlottságát.

● Orbán Viktor elárulta Europát és a magyar népet. – Törökország nem lehet az EU tagja, mivel annak értékrendjével szemben áll.  Jelenlegi vezetésünkkel Magyarország sem Europához tartozik, hanem a Balkánhoz.

● Orbán Viktor felfuvalkodottsága és tévelygése áldozatokat fog követelni.

● Összehasonlitás: Németorszég megtiltotta Erdogán török miniszterelnök fellépését a G20-csúcson (2017.06.29.).

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

A munkatörvénykönyv módosítása – A tüntetők oldalán

Kormányellenes tüntetések bénítják a főváros közlekedését. Feltünően sok fiatal vonul. A tüntetők közt igen jelentős elkeseredettséget lehet érezni, sokan jelszavakat...

Az Európai Uniónak reformra és újratervezésre van szüksége

Kelemen Hunor kifejtette: az RMDSZ Európa-párti, és meggyőződése, hogy Románia az unió nélkül nem lenne sikeres ország, ezért veszélyesnek tartja az EU-ból való kilépésről szóló...