Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Önkormányzati választás — Nem erre számított a kormány
2019.10.14 / 13:19 444.hu Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

Igazából csak 4 kerület maradt ténylegesen fideszes a 23-ból Budapesten

Szily László

POLITIKA ma 11:19

 

 

Az önkormányzati választás eredményeinek értékelésekor sokan hajlamosak megállni annál a pontnál, hogy ki lett a polgármester, pedig a valós képhez természetesen hozzátartozik az is, hogy kikből áll az általa irányított közgyűlés. Ilyen szempontból, ha lehetséges, még izgalmasabban alakultak a budapesti eredmények.

 

Karácsony kijelentette: Az első dolgom lesz, hogy találkozót kérek Orbántól.


A választási győzelem után Karácsony Gergely új alapokra akarja helyezni Budapest és a kormány viszonyát. Találkozót kér majd Orbántól, mert úgy gondolja, hogy a főpolgármesternek kötelessége keresni a kormánnyal az együttműködés lehetőségét.

Szerinte esélytelen lett volna a választás a pártok együttműködési készsége nélkül, de olyan civil energiákat is sikerült bevonniuk, amik nélkül szintén nem lett volna győzelem. És az ellenzék nem teheti meg, hogy a következő választáson ne ezen az úton menjen tovább.

Attól nem tart, hogy a választási pofontól bedurvulna a kormány politikája az ellenzéki városokkal szemben, mert a Fidesznek sem érdeke, hogy az ország egy jelentős részével rosszban legyen.

A parkolásügyet még át kell gondolnia a kerületekkel közösen, mivel komoly bevételük van belőle.

Bizonyos elemeket Puzsér Róbert programjából is megvalósítana, csak óvatosabban. 

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

A hatalom arroganciája — Karácsony: elfogadhatatlan, ami ma este történt Budapesten

Karácsony Gergely szolidaritást vállalt a kurdokkal, megszólalt a teljesen megbénult budai közlekedés ügyében is. Erdogan török elnök látogatása miatt ugyanis tömegek ragadtak az...

Szép álmokat! — a tények nem sikerekről szólnak. Orbán nagyon eltévedt, ha a gazdasági felzárkózás a cél

15 éve a magyar gazdaság a 3. helyen állt a volt kommunista blokk országai között Szlovéniát és Csehországot követve. – Erről a rangos helyről csúszott vissza a térségben a 7....