Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Navracsics Tibor az Európai Unió nevében aláírta a hágai gyermektartási egyezményt
2011.04.10 / 18:15 Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Mint írják: a 2007. november 23-án létrehozott dosszié lényege, hogy a részes államok segítséget adnak a nemzetközi tartási ügyekben érintett személyeknek, akik így központi hatóságok segítségével gyors és egyszerű eljárással juthatnak hozzá az őket megillető, más országból származó tartásdíjhoz, vagy - másik oldalon - kérhetik az eset körülményeinek megváltozására tekintettel a tartásdíj leszállítását vagy megszüntetését.

 

Az EU az aláírást követően csatlakozik az egyezményhez, miután a tagállamok is megteszik az ezzel kapcsolatos nyilatkozataikat. Dr. Navracsics Tibor az aláírás után kétoldalú megbeszélést folytatott Ivo Opstelten holland igazságügyi miniszterrel, akivel áttekintették a magyar uniós elnökség igazságügyi prioritásaiként kezelt témák, például az Európai Öröklési Rendelet, az Információs rendszerek elleni támadások, a gyermekek szexuális bántalmazása vagy az áldozatvédelem ügyeinek menetét, aktualitásait.

 

A magyar fél a találkozón hangsúlyozta: továbbra is elkötelezett aziránt, hogy elősegítse Horvátország csatlakozását az Európai Unióhoz - zárul a KIM közleménye.

 

Kiadta: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

 

Az MNRP-vélemény: Az egyezménynek csak más gyermekekkel kapcsolatos jogok együttes betartásával van értelme (pl.: láthatás, a szülők egyenlő jogai és kötelességei). A nemzetközi bírói gyakorlat számos kérdésben hátrányosan kezeli a férfiakat.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...