Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Navracsics Tibor az Európai Unió nevében aláírta a hágai gyermektartási egyezményt
2011.04.10 / 18:15 Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Mint írják: a 2007. november 23-án létrehozott dosszié lényege, hogy a részes államok segítséget adnak a nemzetközi tartási ügyekben érintett személyeknek, akik így központi hatóságok segítségével gyors és egyszerű eljárással juthatnak hozzá az őket megillető, más országból származó tartásdíjhoz, vagy - másik oldalon - kérhetik az eset körülményeinek megváltozására tekintettel a tartásdíj leszállítását vagy megszüntetését.

 

Az EU az aláírást követően csatlakozik az egyezményhez, miután a tagállamok is megteszik az ezzel kapcsolatos nyilatkozataikat. Dr. Navracsics Tibor az aláírás után kétoldalú megbeszélést folytatott Ivo Opstelten holland igazságügyi miniszterrel, akivel áttekintették a magyar uniós elnökség igazságügyi prioritásaiként kezelt témák, például az Európai Öröklési Rendelet, az Információs rendszerek elleni támadások, a gyermekek szexuális bántalmazása vagy az áldozatvédelem ügyeinek menetét, aktualitásait.

 

A magyar fél a találkozón hangsúlyozta: továbbra is elkötelezett aziránt, hogy elősegítse Horvátország csatlakozását az Európai Unióhoz - zárul a KIM közleménye.

 

Kiadta: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

 

Az MNRP-vélemény: Az egyezménynek csak más gyermekekkel kapcsolatos jogok együttes betartásával van értelme (pl.: láthatás, a szülők egyenlő jogai és kötelességei). A nemzetközi bírói gyakorlat számos kérdésben hátrányosan kezeli a férfiakat.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...