Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Nápszavazás, 2016. október 2. – Bojkottfelhívás
2016.09.18 / 18:55 Rend Párt Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

MNRP vélemény:

● Demográfiai változások (lásd: migránsválság) minden esetben meghatározó jellegel bírnak egy ország jövőjét tekintve. – Magasan fejlett társadalmi rendszer képes kezelni ezt a kérdést és integrálni a betelepülőket (Svájc, USA, Uganda, Latin-Amerika).

● A migránsválság (és a népszavazás) kiváló lehetőséget jelent a problémákról való figyelemelterelésre (elvándorlás, alacsony életszínvonal és szegénység, korrupció, az oktatás és az egéeszségügy válsága stb.). Azok akik támogatják Orbán Viktort és a Fideszt, vele együtt a nemzetmentő szerepében tetszeleghetnek.

● Fogalomzavar, a feltett kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A migránsválság megoldására a népszavazás intézménye alkalmatlan. Összeurópai kérdésekben az EU-komissziók (exekutív testületek) felelősek, melyek a migránsválság veszélyeit hosszú ideig nem ismerték fel. Mentségükre legyen mondva, hogy az EU-nak eddig nincs egységes menekültpolitikája, minden tagország belátása szerint kezelte vagy nem kezelte a kérdést.

Az EU-komissziók (és az EU külügyminiszterek) úgyszintén nem ismerték fel, mily fontos az EU-n kivüli határországokkal (lásd: Törökország, Észak-Afrika) való együttműködés, problémák felismerése és helyben történő kezelése.

A népszavazás eddig 1490 migráns befogadásáról szól, – ami nevetségesen alacsony szám az ázsiai, arab, török, néger bevándorláshoz képest. 20-25 évvel ezelőtt, egészen napjainkig vajon hozzájárultak ehhez a választók, vagy az Orsszággyűlés?

Az EU-jog átvétele korlátozhatja az Országyűlés törvényalkotását, a kormány, a minisztrerek (és minisztériumok) tevékenységét. Ezt a nép 2003. április 12-én döntötte el.

A magyar kormány (, de az olasz, görög, spanyol kormányok is) a migránsválság kapcsán számos jogsértést követett el a többi tagország kárára, tk. a Schengeni Egyezmény megsértését.

● A jelenleg már hazánkban élő nagyszámú (il-)legális bevándorlóról nincs pontos számadat. Ezt a problémát sem kezelik a magyar hatóságok a megfelelő módon. Az október 2-i népszavazás erre a kérdésre nem terjed ki.

● A terrorizmus ürügyként szólgál. Belekeverése a népszavazásba problémák összemosását jelenti.

● Az október 2-i népszavazás valójában Orbán Viktor népszerűségi mutatója lesz. – egy kockázatos és veszélyes vállalkozás. – Maradjon otthon!, így üzenjünk Brüsszelnek megvagyunk Orbán Viktor nélkül is!

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...

Dunai hajószerencsétlenség a Margit hídnál

Heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a fővárosban, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, őket kihűléses...

EU választások és nemzetközi kitekintés

427 milló európai polgár szavazhatott a május 23-26-i EU választásokon. A részvételi arány az 5 évvel ezelőttit messze felülmúlta. Magyarországi eredmények itt, EP-választás 2019....