Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Mindent tudnak rólunk az amerikai hírszerző szervek – a kiszivárogtató hős vagy áruló?
2013.06.10 / 09:05 SG / MTI Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!
További cikkek:
Nemzetközi botrány a titkos amerikai adatgyűjtés
n style="font-size: small;">Az elmúlt évek jelentős számítástechnikai és szoftveres áttörései tették képessé az NSA-t arra, hogy a korábbinál jóval nagyobb mennyiségű telefonos, internetes és pénzügyi adatot legyen képes kiértékelni. Bővebben >>Brüsszelt aggasztja a Prism-ügy

Az irány nem jó: mind a munkáltató, mind a brit kormány nem az adatgyűjtést ítélte el, hanem a titkos információ kiszivárogtatását, azaz azt, hogy nyilvánosságra került az ügy. Bővebben >>Rend Párt-vélemény:

● A megfigyelési ügy Obama US-elnök jóváhagyásával történt.

● Obama elnök ezzel túllépet egy vörös vonalat, ami „demokráciában” (még) megengedhető. – A következményeivel szembesülni fog!


Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális területért felelős biztosa rövid üzenetében egyértelművé tette, hogy aggasztják a PRISM-mel kapcsolatos állítások. „A magánszféra alapjog”.

 

● Javasoljuk Magyarország ajánlja fel Edward Snowden befogadását.

 

„Hongkong ugyan nem adhat menekült státust, de biztosíthatja a helyben tartózkodás jogát, amíg az illető nem talál egy befogadó országot. Az eljáráshoz normális körülmények között nincs szükség bírósági végzésre, de Washington hivatalos kiadatási kérelmére az ügy vélhetően mégis ott végződne - jegyezte meg Ho. Elképzelhető az is, hogy az Egyesült Államok kötelezettséget vállal arra, hogy Snowdent nem bántják, a kérdés csak az, hogy ez elhihető-e - tette hozzá. Edward Snowden korábban a The Guardian című brit lapnak adott interjújában utalt rá, hogy esetleg Izlandon keresne menedéket. A hongkongi South China Morning Post című lap megkereste Izland pekingi nagykövetét, aki közölte, hogy országa csak akkor tudná befogadni Snowdent, ha a területén tartózkodna. Az izlandi törvények szerint Izlandon személyesen beadott kérvényre van szükség hozzá - írta válaszában Kristín Árnadóttir.”

 

 

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...