Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Megkezdődött Anders Behring Breivik tárgyalása Osloban
2012.04.16 / 11:40 Tages Anzeiger Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A rendőrség szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosított és a bíróság épületét és annak környékét lezárta. A tágyalás alatt egy nő eszméletét veszítette. Ő korábban szemtanuja volt a merényletnek. A bíróság 20 perc szünetet rendelt el.

Breivik ártatlanságát bizonyította, mivel szerinte jogos önvédelemből cselekedett.

A norvég tv élőben közvetítette a tárgyalás egyes részleteit, csak Breivik hozzászólásait vágták ki.

Breivik felszólalásában indítványozta azonnali szabadonbocsájtását és kérte itéljenek neki oda egy háborús hősi érdemrendet, mivel: „jogos önvédelemből, népem nevében, kulturám védelmében cselekedtem”. Javasolta továbbá, hogy hadbíróság vizsgálja ügyét, mivel háborús helyzet alakult ki az iszlám és a nyugati civilizáció között (beleértve az őshonos norvég lakosságot is).

A kemény 77-szeres gyilkos egy alkalommal elsírta magát. Ez mutatja míly hatalmas érzelmi vívódáson esett át, tettének elkövetése előtt.

A tárgyalást 10 hétre tervezték. Amennyiben Breivik-et bűnösnek itélik – és nem zavarodott elmeállapotosnak találják – úgy legfeljebb 21 évi börtönböntetésre itélhetik.


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...