Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Megkezdődött Anders Behring Breivik tárgyalása Osloban
2012.04.16 / 11:40 Tages Anzeiger Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A rendőrség szigorú biztonsági intézkedéseket foganatosított és a bíróság épületét és annak környékét lezárta. A tágyalás alatt egy nő eszméletét veszítette. Ő korábban szemtanuja volt a merényletnek. A bíróság 20 perc szünetet rendelt el.

Breivik ártatlanságát bizonyította, mivel szerinte jogos önvédelemből cselekedett.

A norvég tv élőben közvetítette a tárgyalás egyes részleteit, csak Breivik hozzászólásait vágták ki.

Breivik felszólalásában indítványozta azonnali szabadonbocsájtását és kérte itéljenek neki oda egy háborús hősi érdemrendet, mivel: „jogos önvédelemből, népem nevében, kulturám védelmében cselekedtem”. Javasolta továbbá, hogy hadbíróság vizsgálja ügyét, mivel háborús helyzet alakult ki az iszlám és a nyugati civilizáció között (beleértve az őshonos norvég lakosságot is).

A kemény 77-szeres gyilkos egy alkalommal elsírta magát. Ez mutatja míly hatalmas érzelmi vívódáson esett át, tettének elkövetése előtt.

A tárgyalást 10 hétre tervezték. Amennyiben Breivik-et bűnösnek itélik – és nem zavarodott elmeállapotosnak találják – úgy legfeljebb 21 évi börtönböntetésre itélhetik.


Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...