Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Megdöbbentő, mit okoz a szorongás és a depresszió
2018.01.29 / 09:46 InfóRádió Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A Magyar Nemzeti „Rend Párt” véleménye:

● A probláma megnevezése terén egyet értünk a Magyar Pszichiátriai Társasággal, habár nem csak gyermekek és serdülőkorúak mentális zavarairól van szó, hanem a felnőttekéről is.

● Az okok és orvoslások tekintetében eltérő a véleményünk. A Magyar Pszichiátriai Társaság közzétett tájékoztatója túl általános és világméretű jelenségre utal, hiányzik a differenciált felmérés és a megoldási javaslat. Nem lehet mindent az orvoshiányra és pénzhiányra hárítani.

● Ebben az összefüggésben megemlítjük, hogy 2017. januárjában indított egy fiatl csapat összehasonlító blogot a http://partok.blog.hu/ oldalon. Azzal a céllal, hogy kis pártok is megnyilvánulási lehetőséget kapjanak és eszméiket népszerűsíthessék. – Az internetes oldal 2017. márciusa óta nem érhető el, sőt a gmail-es fiókjuk is megszünt.

A fiatal csapat által feltett kérdések között szerepelt: Magyarország három legfontosabb problémája a párt szerint

Erre adott válaszunk:

1. A szétvert, lezüllött, lelkileg sérült, roncs-társadalom, mely önerőből nehezen képes talpra állni. Az országban mindenütt tapasztalható a morális válság, az általános negatív gondolkodás, irigység, durvaság, lekicsinylő, sértő beszéd, agresszív viselkedési formák és öntörvényűség. – Felvetődik a kérdés: Van e valami, ami ezt a társadalmat összetartja?

2. Az elit csődje, és alkalmatlansága a vezetésre, mert korrupt, hozzá nem értő és nincs jövőképe.

3. A (köz-) média pártossága és nívótlansága. A (köz-) média feladata lenne a pártatlan tájékoztatás, a mélységében való informálás, a sokszínűség szavatolása és a társadalmi párbeszéd beindítása, ill. ápolása. A (köz-) média ezen elvárások egyikének sem felel meg.

● Nyílvánvaló, hogy a leki betegségek és a depresszió területén rendszerszintű és történelmi problémáról van szó, melynek gyökere 70, 100, 500, sőt még régebbre visszanyúlik.

Kiemelendő itt a háborúk (I. és II. világháború), a kommunizmus rombolása, az elmaradt rendszerváltás és elitcsere. Azoktól, akik a probléma okozói, nem lehet a megoldást elvárni. Így a leki betegségeket hazánkban kezeletlenek maradnak (lásd: hajléktalanok, mélyszegénységben élők, szenvedélybetegek, idősek, elhanyagolt családban nevelkedettek, stb.).

A 2007-ben elhúnyt színművész, Kaszás Attila szavaival: A nemzet lelkével foglalkozni kell.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...