Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Március 15., Orbán Viktor kijelentette: Fel kell állni, hogy elindulhassunk.
2012.03.15 / 00:20 Székelyhon Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A szabadság nem gátlástalanságot, nem szabadosságot jelent, hanem sokkal több mérsékletességet, nagyobb önfegyelmet, odaadást és önfeláldozást – hangzott el az 1848-as szabadságharc emlékére Csíkpálfalván csütörtök délelőtt megtartott ünnepségen. Ezúttal is ünneplőbe öltözött a település erre a napra, a házak sokaságára kifüggesztett nemzeti lobogók azt tükrözték, nem közömbösek az emberek az ünnepnap iránt.


„Szabadság ott van, ahol megbecsülik a múlt emlékeit, ahol tisztelik egymást az emberek, ahol szent az adott szó” – kezdte beszédét a település központjában megtartott ünnepségen a község polgármestere. Ferencz Csaba úgy fogalmazott: a szabadság félreértelmezése, gyakori félremagyarázása a fő forrása az emberiség megannyi tragédiájának.


„Meg kellene tanulnia minden népnek és egyénnek, hogy a szabadság nem gátlástalanságot, nem szabadosságot jelent, hanem sokkal több mérsékletességet, nagyobb önfegyelmet, odaadást, önfeláldozást” – jelentette ki a polgármester. Véleménye szerint, ha a mai nemzedékben is a szabadság szeretetének és a nemzeti hűségnek ugyanaz az áldozatra kész lelkisége élne, mint 1848 hőseiben, akkor a felmerülő nehézségek nem megfutamodá sra, hanem helytállásra, hűségre, áldozatra buzdítanának. „Most újból meg kell küzdeni az oszd meg és uralkodj világgal, saját erőinket újból összefogva ki kell húznunk Székelyföldet a süllyesztőből, annak ellenére, hogy sok érdek még elzárva szeretné tartani egy jó ideig. Továbbá közösségünk azt kívánja, hogy a több pártra szakadt magyar politikai elit jusson egyezségre, mert nem szakadhat szét nemzetünk” – hangzott el a községvezető részéről.


Ferencz Csaba kihangsúlyozta: a szabadság tulajdonképpen azt jelenti, hogy saját ügyeinkben mi magunk dönthessünk. „Hajdanán a székely nemzethez intézett nyílt parancs így hangzott: inkább becsületesen halni, mint gyáván élni” – hangzott el a településvezető részéről.


Az ünnepség további részében a jelenlevők elhelyezték a kegyelet koszorúit, majd a helyi iskolások ünnepi műsora következett. Az egyházi áldás előtt Csintalan László plébános a '48-as hősökről elmondta: egyszerű, hétköznapi emberek voltak, akik hittel élték mindennapi életüket, és ezt a hitet ránk hagyományozták. 

„Emberi, magyar, székely és keresztény kötelességünk, hogy ezt az általuk képviselt eszményt a mi egyszerű, hétköznapi életünkben is megvalósítsuk. Nem kell fegyvert fogni, nem kell harcolni a szó szoros értelmében. Hanem a hitnek, a bizalomnak és a szeretetnek a fegyverével kell alakítsuk mindennapi életünket” – nyomatékosított a plébános. Az ünnepség a magyar és a székely himnusz eléneklésével ért véget.MNRP-vélemény Orbán Viktor beszédéről és hogy emlékezett az ellenzék?:

Miniszterelnökünk a retorika síkján küzd tovább nemzetünk megmentéséért. (megj.: Ehhez állítólagos támogatást is kapott, a lengyel testvérnéptől. Az egész megrendezett szerencsétlen színjáték volt, az utazás költségeit pedig a magyar adófizetők állták. Erre felhatalmazást választóitól nem kapott. – A lengyelek idecitálása, a groteszk barátság-jelenetek, a felbérelt tapsolók, zászlólengetők és táblamutogatók a kommunizmus időszakát idézték. Miniszterelnökünk fejében él és virúl Kádár, Sztálin, Brezsnyev, Mao és a többi söpredék. Más szellemi kategóriákban sem képes gondolkodni, így miniszterelnöki posztjára teljességgel alkalmatlan.)

Orbán Viktor a politika és kormányzás terén rendre csődött mondott és a választások előtti igéreteit nem volt képes betartani (lásd: új munkahelyek létrehozása, gazdaság rendbetétele, korrupció felszámolása, stb.). Szerencsére van pár mumus (EU, IMF, bankok), amivel lehet a választókat és a nyugdíjasokat riogatni.

Orbán nem tudott beszéde alatt feloldódni, végig feszült maradt, időnként görcsös. A beszéd mulatságos is lehetett volna, ha nem Magyarország miniszterelnökének szájából hangzott volna el. Nevetés helyett könnyek. – Ez ma Magyarország 2012-ben.

Az ellenzék (szocialisták, Jobbik, LMP) oldalán a tehetetlenség érzése uralkodott. Maguk sem tudják mit akarnak, ha akarnak egyáltalán valamit. 1848 emlékével végkép nem tudnak mit kezdeni. – Belőlük sem kérünk.


 

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...