Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Március 15., Orbán Viktor kijelentette: Fel kell állni, hogy elindulhassunk.
2012.03.15 / 00:20 Székelyhon Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

A szabadság nem gátlástalanságot, nem szabadosságot jelent, hanem sokkal több mérsékletességet, nagyobb önfegyelmet, odaadást és önfeláldozást – hangzott el az 1848-as szabadságharc emlékére Csíkpálfalván csütörtök délelőtt megtartott ünnepségen. Ezúttal is ünneplőbe öltözött a település erre a napra, a házak sokaságára kifüggesztett nemzeti lobogók azt tükrözték, nem közömbösek az emberek az ünnepnap iránt.


„Szabadság ott van, ahol megbecsülik a múlt emlékeit, ahol tisztelik egymást az emberek, ahol szent az adott szó” – kezdte beszédét a település központjában megtartott ünnepségen a község polgármestere. Ferencz Csaba úgy fogalmazott: a szabadság félreértelmezése, gyakori félremagyarázása a fő forrása az emberiség megannyi tragédiájának.


„Meg kellene tanulnia minden népnek és egyénnek, hogy a szabadság nem gátlástalanságot, nem szabadosságot jelent, hanem sokkal több mérsékletességet, nagyobb önfegyelmet, odaadást, önfeláldozást” – jelentette ki a polgármester. Véleménye szerint, ha a mai nemzedékben is a szabadság szeretetének és a nemzeti hűségnek ugyanaz az áldozatra kész lelkisége élne, mint 1848 hőseiben, akkor a felmerülő nehézségek nem megfutamodá sra, hanem helytállásra, hűségre, áldozatra buzdítanának. „Most újból meg kell küzdeni az oszd meg és uralkodj világgal, saját erőinket újból összefogva ki kell húznunk Székelyföldet a süllyesztőből, annak ellenére, hogy sok érdek még elzárva szeretné tartani egy jó ideig. Továbbá közösségünk azt kívánja, hogy a több pártra szakadt magyar politikai elit jusson egyezségre, mert nem szakadhat szét nemzetünk” – hangzott el a községvezető részéről.


Ferencz Csaba kihangsúlyozta: a szabadság tulajdonképpen azt jelenti, hogy saját ügyeinkben mi magunk dönthessünk. „Hajdanán a székely nemzethez intézett nyílt parancs így hangzott: inkább becsületesen halni, mint gyáván élni” – hangzott el a településvezető részéről.


Az ünnepség további részében a jelenlevők elhelyezték a kegyelet koszorúit, majd a helyi iskolások ünnepi műsora következett. Az egyházi áldás előtt Csintalan László plébános a '48-as hősökről elmondta: egyszerű, hétköznapi emberek voltak, akik hittel élték mindennapi életüket, és ezt a hitet ránk hagyományozták. 

„Emberi, magyar, székely és keresztény kötelességünk, hogy ezt az általuk képviselt eszményt a mi egyszerű, hétköznapi életünkben is megvalósítsuk. Nem kell fegyvert fogni, nem kell harcolni a szó szoros értelmében. Hanem a hitnek, a bizalomnak és a szeretetnek a fegyverével kell alakítsuk mindennapi életünket” – nyomatékosított a plébános. Az ünnepség a magyar és a székely himnusz eléneklésével ért véget.MNRP-vélemény Orbán Viktor beszédéről és hogy emlékezett az ellenzék?:

Miniszterelnökünk a retorika síkján küzd tovább nemzetünk megmentéséért. (megj.: Ehhez állítólagos támogatást is kapott, a lengyel testvérnéptől. Az egész megrendezett szerencsétlen színjáték volt, az utazás költségeit pedig a magyar adófizetők állták. Erre felhatalmazást választóitól nem kapott. – A lengyelek idecitálása, a groteszk barátság-jelenetek, a felbérelt tapsolók, zászlólengetők és táblamutogatók a kommunizmus időszakát idézték. Miniszterelnökünk fejében él és virúl Kádár, Sztálin, Brezsnyev, Mao és a többi söpredék. Más szellemi kategóriákban sem képes gondolkodni, így miniszterelnöki posztjára teljességgel alkalmatlan.)

Orbán Viktor a politika és kormányzás terén rendre csődött mondott és a választások előtti igéreteit nem volt képes betartani (lásd: új munkahelyek létrehozása, gazdaság rendbetétele, korrupció felszámolása, stb.). Szerencsére van pár mumus (EU, IMF, bankok), amivel lehet a választókat és a nyugdíjasokat riogatni.

Orbán nem tudott beszéde alatt feloldódni, végig feszült maradt, időnként görcsös. A beszéd mulatságos is lehetett volna, ha nem Magyarország miniszterelnökének szájából hangzott volna el. Nevetés helyett könnyek. – Ez ma Magyarország 2012-ben.

Az ellenzék (szocialisták, Jobbik, LMP) oldalán a tehetetlenség érzése uralkodott. Maguk sem tudják mit akarnak, ha akarnak egyáltalán valamit. 1848 emlékével végkép nem tudnak mit kezdeni. – Belőlük sem kérünk.


 

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...