Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Május 1. 1886 óta ünnep
2013.05.01 / 23:19 WIKIPEDIA Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Magyar Nemzeti Rend Párt-vélemény:

● A munka ünneplése a munkásokra és a kisemberekre való megemlékezés és szociális helyzetük javítása nélkül perverz és demagóg.

● A munkanélküliség kezelésére egyre kevesebb recept áll kormányunk rendelkezésre. Maradnak a teljesíthetetlen igérgetések (1 millió új munkahely 10 év alatt). Orbán Viktor miniszterelnök, a jelentéktelen közmunkát leszámítva, nem volt képes hatékonyan a munkanélküliséggel szemben fellépni.

● A Mercédes és Opel nagyberuházásokkal szemben ott van a kisvállalkozások munkehelyvesztése. A mérleg egyértelműen negatív.

● Egyenlőtlen partnerek között nincs fair (munka)szerződés. Ezért a mukások érdekeinek képviselete független szakszervezetek nélkül lehetetlen. A mai helyzet mutatja: minden szakszervezet az államtól függ és minden szakszervezeti vezető állami alkalmazott (direkt vagy indirekt) módon. Ostoba, diszfunkcionális és átláthatatlan képviseleti rendszer.

● A félelem a munkahelyvesztéstől, a „vörös bárók”-nak való kiszolgáltatottság még sohasem volt ilyen nagy Magyarországon mint ma. A munkások reflexe: szolgalelküség, letargia és a túlélésre való berendezkedés. – Nem túl jó perspertíva, de van más?

● A munka fizetés nélkül”, mely elterjedt jelenséggé vált az ipari társadalom előtti rabszolgaság korát idézi.

● A legnehezebb helyzetben a fiatalok és 50 felettiek vannak.

● A megoldásoknak fenntről kellene érkezni, – de politikai elitünk süket és vak, nem érti a társadalom helyzetét és kezelni sem képes azt. Fontosabb a hatalom, a zsíros posztok megtartása, mint a megoldás megtalálása.

A Magyar Nemzeti Rend Párt felvállalja a a hatékony érdekkpviseletet. Javasoljuk a természetellenesen, államilag fenntartott szakszervezetek megszüntetését és új valódi érdekképviseletek megszervezését, munkavállalókkal és a munkanélküliekkel együtt.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

A munkatörvénykönyv módosítása – A tüntetők oldalán

Kormányellenes tüntetések bénítják a főváros közlekedését. Feltünően sok fiatal vonul. A tüntetők közt igen jelentős elkeseredettséget lehet érezni, sokan jelszavakat...

Az Európai Uniónak reformra és újratervezésre van szüksége

Kelemen Hunor kifejtette: az RMDSZ Európa-párti, és meggyőződése, hogy Románia az unió nélkül nem lenne sikeres ország, ezért veszélyesnek tartja az EU-ból való kilépésről szóló...