Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Magyarország – Több mint 6700 embert bocsátanak el a közszférából
2012.01.12 / 22:06 InfoRádió / HVG.HU Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

Több mint 6700 embert küldenek el a közszférából - derült ki. Az idei hiánycél teljesítése és a hatékonyan működő állam kialakítása az indok. A határozatban leírtaknál a vezetők nagyobb létszámcsökkentést is elrendelhetnek.

A felmentéseket legkésőbb január 18-án, tehát a Magyar Közlöny megjelenéshez képest egy héttel el kell kezdeni. Kivétel a külügyminisztérium, ott az előírt létszám felét egy évvel később kell elbocsátani, a haladék csaknem 150 embert érint.

A legtöbb embert, több mint 2300-at a fővárosi és megyei kormányhivatalokból kell elküldeni. Darabszámra a második a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma és háttérintézményei, ahonnan valamivel több, mint 900 embert bocsátanak el. Ezt követi a vidékfejlesztési tárca és intézményei a több mint 700, és a nemzeti adó és vámhivatal a csaknem 600 fős leépítéssel.

A határozat csaknem 60 intézményt sorol fel, de az nem derül ki, hogy az elbocsátandó 6719 ember a dolgozók hány százalékát jelenti.

A szervezetek vezetőinek meg kell vizsgálniuk, hogy a leépítésekhez kapcsolódó egyszeri kiadásokat fedezi-e a tavalyi maradvány, vagy az idei költségvetés terhére tudják-e biztosítani. Erről tájékoztatni kell a nemzetgazdasági minisztert. A többletköltségek központi finanszírozását is lehet kérni. A kormány a létszámleépítések miatt Karrier Híd Program indítását is elrendelte.

 

Capital Economics: 20 milliárd euró elég lenne a közszféra finanszírozásához

Közelebbinek tűnik a megállapodás Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között, mint korábban, de ez sem jelenti feltétlenül, hogy a tárgyalások gyorsan eredményre vezetnek - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők keddi helyzetértékelésükben.

szerző MTIidő 2012. január 10., kedd, 16:53

 

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...