Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Magyarország – Több mint 6700 embert bocsátanak el a közszférából
2012.01.12 / 22:06 InfoRádió / HVG.HU Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

 

Több mint 6700 embert küldenek el a közszférából - derült ki. Az idei hiánycél teljesítése és a hatékonyan működő állam kialakítása az indok. A határozatban leírtaknál a vezetők nagyobb létszámcsökkentést is elrendelhetnek.

A felmentéseket legkésőbb január 18-án, tehát a Magyar Közlöny megjelenéshez képest egy héttel el kell kezdeni. Kivétel a külügyminisztérium, ott az előírt létszám felét egy évvel később kell elbocsátani, a haladék csaknem 150 embert érint.

A legtöbb embert, több mint 2300-at a fővárosi és megyei kormányhivatalokból kell elküldeni. Darabszámra a második a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma és háttérintézményei, ahonnan valamivel több, mint 900 embert bocsátanak el. Ezt követi a vidékfejlesztési tárca és intézményei a több mint 700, és a nemzeti adó és vámhivatal a csaknem 600 fős leépítéssel.

A határozat csaknem 60 intézményt sorol fel, de az nem derül ki, hogy az elbocsátandó 6719 ember a dolgozók hány százalékát jelenti.

A szervezetek vezetőinek meg kell vizsgálniuk, hogy a leépítésekhez kapcsolódó egyszeri kiadásokat fedezi-e a tavalyi maradvány, vagy az idei költségvetés terhére tudják-e biztosítani. Erről tájékoztatni kell a nemzetgazdasági minisztert. A többletköltségek központi finanszírozását is lehet kérni. A kormány a létszámleépítések miatt Karrier Híd Program indítását is elrendelte.

 

Capital Economics: 20 milliárd euró elég lenne a közszféra finanszírozásához

Közelebbinek tűnik a megállapodás Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között, mint korábban, de ez sem jelenti feltétlenül, hogy a tárgyalások gyorsan eredményre vezetnek - vélekedtek londoni felzárkózó piaci elemzők keddi helyzetértékelésükben.

szerző MTIidő 2012. január 10., kedd, 16:53

 

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...