Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

LINCSHANGULAT A BRASSÓ MEGYEI ALSÓRÁKOSON (2)
2011.04.24 / 14:35 Magyari Lajos Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Annál több a bandákba szerveződő, önbíráskodó, tolvajlásból, rablásból élők száma, s ha így folytatják, akár polgárháborút is kirobbanthatnak. Székelyföldön és annak peremvidékén egyre súlyosabb lesz a helyzet. Nem lehet tudni, honnan, miként, milyen indíttatásra, a roma etnikum tagjai csapatostól szállnak meg falvakat, vidékeket, s gyors elszaporodásuk révén rövid idő alatt a közrend potenciális fenyegetőivé válnak.

 

Lásd a Maros megyei had – révi esetet, az itteni nyújtódit, az alcsíki történéseket, a bölöni földfoglalást, a hidvégi, magyarhermányi, székelyszáldobosi etnikai arányváltozásokat. Most éppen Alsórákoson van baj: terrorizálják a magyar lakosságú falut. Lopnak, csalnak, rabolnak, s az őshonos székely lakosságot Magyarországra zavarnák, ha tehetnék. A hatóságok? Ők édeskeveset tesznek, kirendelnek egy-két csendőrkülönítményt, különben szinte cinkosként figyelik az eseményeket, még somolyognak is a cigányterroron, vélvén: „ezek a bozgorok megérdemlik”.

 

Élni, persze, mindenkinek joga van, de csak tisztességes munkából, a társadalom alapértékeinek elfogadása révén, a tulajdon tiszteletének betartásával. Más esetben a helyük nem a településen, a települések szélén, hanem börtönben, elkülönítő táborokban lenne. Nem a fajuk, nem a bőrszínük, hanem a tetteik okán. Ennek pedig érvényt kellene szerezni, amíg még nem késő. Magyarország – soros EU-elnöksége okán és alkalmából – kidolgozta a maga romastratégiáját, s azt az összes európai állam figyelmébe ajánlja.

 

Ennek az alapja a munkahelyek teremtése, a képzés és a szakképzés, a társadalmi integráció következetes érvényesítése. A kérdés az: mennyire lesz foganatja mindennek? Én hiszem is, meg nem is, hogy programokkal rövid úton kezelhető lenne a kérdés.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...