Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

LINCSHANGULAT A BRASSÓ MEGYEI ALSÓRÁKOSON (2)
2011.04.24 / 14:35 Magyari Lajos Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!

Annál több a bandákba szerveződő, önbíráskodó, tolvajlásból, rablásból élők száma, s ha így folytatják, akár polgárháborút is kirobbanthatnak. Székelyföldön és annak peremvidékén egyre súlyosabb lesz a helyzet. Nem lehet tudni, honnan, miként, milyen indíttatásra, a roma etnikum tagjai csapatostól szállnak meg falvakat, vidékeket, s gyors elszaporodásuk révén rövid idő alatt a közrend potenciális fenyegetőivé válnak.

 

Lásd a Maros megyei had – révi esetet, az itteni nyújtódit, az alcsíki történéseket, a bölöni földfoglalást, a hidvégi, magyarhermányi, székelyszáldobosi etnikai arányváltozásokat. Most éppen Alsórákoson van baj: terrorizálják a magyar lakosságú falut. Lopnak, csalnak, rabolnak, s az őshonos székely lakosságot Magyarországra zavarnák, ha tehetnék. A hatóságok? Ők édeskeveset tesznek, kirendelnek egy-két csendőrkülönítményt, különben szinte cinkosként figyelik az eseményeket, még somolyognak is a cigányterroron, vélvén: „ezek a bozgorok megérdemlik”.

 

Élni, persze, mindenkinek joga van, de csak tisztességes munkából, a társadalom alapértékeinek elfogadása révén, a tulajdon tiszteletének betartásával. Más esetben a helyük nem a településen, a települések szélén, hanem börtönben, elkülönítő táborokban lenne. Nem a fajuk, nem a bőrszínük, hanem a tetteik okán. Ennek pedig érvényt kellene szerezni, amíg még nem késő. Magyarország – soros EU-elnöksége okán és alkalmából – kidolgozta a maga romastratégiáját, s azt az összes európai állam figyelmébe ajánlja.

 

Ennek az alapja a munkahelyek teremtése, a képzés és a szakképzés, a társadalmi integráció következetes érvényesítése. A kérdés az: mennyire lesz foganatja mindennek? Én hiszem is, meg nem is, hogy programokkal rövid úton kezelhető lenne a kérdés.

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be

Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten...

Újra indult a japán bálnavadászat

Japán évi 400-500 cetet ejt el, így az éves globális bálnafogások 30-40 százalékáért felel, a nemzetközi kritikákat valamiért elkerülő Norvégia után a második legnagyobb...

Emlékezz Trianonra!, 1920. június 4.

A Párizsi Békeszerződések során, 99 évvel ezelőtt az Entente hatalmak megcsonkították a történelmi Magyarországot. Ennek értelme a területszerzés, a magyarság elnyomása,...