Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Hálapénz: jogszabály-módosítást kezdeményezett az ügyészség
2014.05.29 / 11:11 MTI / InfóRádió Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!


Tárgy: dr. Polt Péter Legfőbb Ügyész Úr válasza a hálapénz jogi megítélésével kapcsolatban.
A Magyar Rezidens Szövetség 2014.Április.1-én jogi képviselőjén – dr. Gellér Balázs József Ügyvéd Úr – keresztül dr. Polt Péter Legfőbb Ügyész Úrhoz fordult a következő kérdéssel :
"orvosok által előre nem kért, utólag elfogadott előny-hálapénz kimeríti e az ügyészség szakmai álláspontja szerint a vesztegetés elfogadása tényállását".
Szövetségünk célja ezzel a lépéssel nem az volt, hogy kriminalizáljuk a hálapénzt, hanem az, hogy tiszta jogi környezetet teremtsünk, mert álláspontunk szerint :
az egészségügyi dolgozók – ápolók, orvosok - megérdemlik azt a tiszteletet, hogy biztos jogi környezetben végezzék mindennapi gyógyító munkájukat !


dr. Polt Péter Legfőbb Ügyész Úr válasza a következő:
"Jogszabály módosítást kezdeményezett a Legfőbb Ügyészség a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál, mert a hálapénz elfogadásának kapcsán felmerülő passzív gazdasági vesztegetés tényállásának törvényi megfogalmazása nem egyértelmű.
A Legfőbb Ügyészség elemezte a Magyar Rezidens Szövetség megkeresésében felvázolt jogi problémát és arra a következtetésre jutott, hogy a Büntető Törvénykönyv 291.§-a normaszövegének értelmezése során markáns jogi érvek szólnak úgy a büntetőjogi felelősség megállapítása, mint annak hiánya mellett. A tényállás jelenlegi megfogalmazása – miután az a felelősség kérdésében egymással ellentétes értelmezésnek ad teret – nyilvánvalóan sérti a jogbiztonság követelményét, ezért a Legfőbb Ügyészség a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál annak módosítását kezdeményezte."

Ezúton szeretnénk megköszönni Legfőbb Ügyész Úrnak a konstruktív hozzáállását és segítségét a hálapénz jogi szabályozásának tisztázásával kapcsolatban.
A kialakult helyzettel kapcsolatban végleges álláspontunkat a későbbiekben alakítjuk ki.
A Magyar Rezidens Szövetség nevében,

dr. Dénes Tamás elnök
Budapest, 2014. május 27.


Link:
http://www.rezidens.hu/j25/

Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK JERUZSÁLEMET ISMERI EL IZRAEL FŐVÁROSÁNAK

Az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának - jelentette be szerdán Washingtonban Donald Trump amerikai elnök, egyúttal közölte, hogy az amerikai nagykövetséget...

Cseh választások jobboldali győzelemmel

Újabb populista fordulat Európában: parlamenti választást nyert a csehek Donald Trumpja, Andrej Babis. A szlovák származású milliárdos nagyvállalkozó és politikus nem csinál titkot...