Facebook

Ajánlások

Hírportálok

Tanfolyamok, táborok

Partnerek

Az arany a sárban is arany.
2012.07.14 / 22:26 Wikipédia Megnézem a forrás oldalt! Kommentálja!
Történelmi esemény:
1789. július 14-én kezdődött a francia forradalom, Európa történetének egyik legmegrázóbb és legmeghatározóbb eseménye. Ezen a napon foglala el a nép Párizsban a Bastille börtönét.

„Rend Párt”-vélemény:
⦁ A francia forradalom kirobbanásának fő oka az akkori politikai és vallási elit csődje volt.
⦁ A francia forradalom nyertese végül a burzsoázia lett, mely hatalomra jutásával – egész Európában és a világon – egy még véresebb diktatúra kiváltójává vált: a kommunizmusé.
⦁ A kapitalizmus és kommunizmus eszméinek kulcsszavai ott vannak a forradalom jelmondatában: Liberté - Egalité - Fraternité (szabadság-egyenlőség-testvériség). A szabadság nehezen megfogható és értelmezhető fogalmát a burzsoázia a tőke és gazdasági szabadságra értelmezte, mely tökéletesen elégséges a kizsákmányolás, az uzsorarabszolgaság felépítéséhez és fenntartásához.
A kommunisták egyenlőséget harsogtak, ám soha sem alkalmazták, gyilkoltak és raboltak, ők magukat tartották a legegynlőbbnek az egyenlők közt.
Nem meglepő, hogy mind máig előszeretettel ragadják ki liberális körök a szabadság és egyenlőség fogalmait, a fogalmak pontos meghatározása (vagy legalább körülírása) nélkül, a testvériség fogalmának kiiktatásával. – Így váltak a francia forradalom eszméi tökéletes romhalmazzá.
⦁ Több mint 200 év távlatából mindhárom eszme (forradalom és a monarchia megdöntése, a kapitalizmus és a kommunizmus) kiüresedett és devalválódott. Feltünt egy negyedik eszme is a nacionalizmus, melynek kezdete szintén a francia forradalomra tehető. – A mai Európában az antikapitalista (bank- és tőkeellenes) és nacionalista ág mely mérvadó erőt képvisel.
⦁ A francia forradalom az újkori történelem legjobban dokumentált és feldolgozott eseménye. Még is van kutatások szempontjából egy kevésbé vizsgált fehér folt. Ez pedig az a döbbenetes tény, hogy váltak téveszmék, hamis információk és rémhírek forradalmi események kiváltó okaivá (tömeghisztéria). Így pl. a Bastille börtönében mindössze 7 foglyot őríztek és egyikük se politikai okból volt bezárva. Párizs népe 1789-ben azt hitte százak, sőt ezrek raboskodnak ott, akiket ki kell szabadítani. Amikor az 5000 fős tömeg megrohamozta a börtönt, a parancsnok Launay beeresztette a tömeget, majd a belső udvaron tüzet nyittatott. 98 halott, 73 sebesült. Ekkor fordult a kocka. A katonaság 4 ágyút állított fel szembe a börtönnel. A Bastille védői megadták magukat. A tömeg 3 védő katonát és 3 tisztet meglincselt; Launay-t elhurcolták majd megölték. Fejét más lefejezett városvezetők koponyáival együtt botokra tűzve közszemlére tették.
A Bastille lerombolásának van jelen korunkra jól megfogható tanulsága, mégpedig az információ és a média hatalma. Jól informált, felelősen gondolkogó polgárok nem ragadtatják el magukat, nem rombolnank, nem törnek-zúznak és nem gyilkolnak.
Következtetés:
Új modellekre, társadalmi és gazdasági felépítésre van szükség. Fennmaradásunk és jólétünk záloga az értékalkotó munka, értékek megbecsülése és tisztelete és természeti kincseinkkel való felelős gazdálkodás.
Jólét csak társadalmi egyensúllyal (igazságosság), szabályok mentén (értsd: rend), dinamikusan fejlődő és fenntartható gazdasággal (haladás) érhető el és nem szélsőséges ideológiákkal.
A Magyar Nemzeti „Rend Párt” ennek a modern és szabad társadalom eszméjének hordozója.
Megosztás FaceBook-ra. Megosztás MySpace-re. Megosztás Iwiw-re. Megosztás Twitter-re. Megosztás Startlap-ra. E-mail-be küldés. Hozzáadás a kedvencekhez.
Megoszthatod híreinket az "ikonokkal" jelölt közösségi oldalakon és elküldheted e-mail-ben... Mind ezt könnyen és gyorsan.
Kommenteléshez be kell jelentkezned! Ha nem vagy még tag REGISZTRÁLJ!
További hírek

Kína domináns szerephez juthat a 5G-techonógiában

Erre figyelmeztet egy amerikai tábornok, aki a kínai veszélyre hívja fel a figyelmet. Az ötödik generációs mobiltechnológia közeljövőben esedékes rajtja, illetve várhatóan gyors...

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde – családtámogatás

Orbán Viktor beszédében meghatározta az ellenfeleket (vagy az ellenséget) a brüsszeli, állítólagosan bevándorláspárti politikusok személyében. Beszéde nyíltan EU-ellenes,...

More then GDP

2019. január 22-én vette kezdetét a Világ Gazdasági Fórum (WEF) Davosban. A vita a fenntartható fejlődés és a megtermelt gazdasági érték (GDP) körül forgott. Számos kiváló...